Zaharova: Raskidanje međunarodnih sporazuma je dio američke koncepcije

Moskva je iznenađena zbog toga što Vašington sumnja u transparentnost dejstava Rusije utvrđenih Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, saopštila je u petakportparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„To je čudno. Kažu nam da mi sve krijemo, a pritom održavamo brifinge, sastanke, specijalne prezentacije, uz pozivanje novinara, nama kažu da je to obmana, da je to neistina, da toga nije bilo. Tada mi kažemo: možda imate neka pitanja? Pitanja nema, sve uništite“, objasnila je Zaharova u emisiji televizijskog kanala „Rusija 1“.

Prema njenim riječima, to je deo američke koncepcije raskidanja ogromnog broja međunarodnih sporazuma.

Zaharova je, takođe, navela da SAD ni dan-danas nisu predstavile dokaze, nikakve satelitske snimke ili slične potvrde o tome da Moskva narušava Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Predsjednik SAD Donald Tramp je u petak saopštio da Vašington 2. februara započinje proceduru istupanja iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Američki državni sekretar Majk Pompeo je izjavio da će, ukoliko se Rusija ne vrati poštovanju Sporazuma u roku od šest meseci, on biti raskinut.

 

Izvor:(Sputnik)

 Ostavite komentar: