Zaharova objavom podigla buru! Vučić: Primitivizam i prostakluk govore o njoj FOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas izuzetno nediplomatski post koji je na društvenim mrežama objavila Marija Zaharova, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

“Marija Zaharova najviše govori o sebi. Primitivizam i prostakluk govore o njoj, kao i onima koji su je tu postavili”, naveo je Vučić.

Zaharova se naime na svom Fejbuk profilu kratko osvrnula na sastanak od prije dva dana u Bijeloj kući u Vašingtonu, gdje su srpski predsjednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti potpisali sporazume u prisustvu predsjednika SAD Donalda Trampa.

Međutim, na to nije imala šta pohvalno da kaže, naprotiv, draže joj je bilo da ponizi i izvrijeđa, i to ne prištinsku, već srpsku stranu.

“Ako ste pozvani u Bijelu kuću, a stolica je postavljena kao da vas ispituju, sjedite kao na fotografiji broj 2. Ko god da ste. Vjerujte mi”, napisala je ona.

A šta je na fotografijama?

Na onoj prvoj, Vučić razgovara sa Donaldom Trampom u Ovalnom kabinetu, a na drugoj je čuvena scena iz filma “Niske strasti” i Šeron Ston na ispitivanju.

Iako se Rusija nebrojano puta pozivala na prijateljske, bratske, kulurološke i istorijske veze sa Srbijim, i obrnuto, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova je u samo dvije rečenice pojasnila da spoljna politika sa tim nema nikakve veze.

Uz to, objasnila je i da Rusija ne gleda blagonaklono na druga prijateljstva, naročito sa njenim rivalima, i da ne preza od vrijeđanja kada neko uradi nešto što nije u skladu sa ruskim interesima. Imala je šta da kaže i na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Jedno pojašnjenje cijele situacije dao je i Milan Antonijević, direktor Fondacije za otvoreno društvo.

“Trebalo bi da zahvalimo Mariji Zaharovoj što je otvorila oči onima koji vjeruju da spoljna politika ima bilo kakve veze sa mitovima o vječnom prijateljstvu. Nadamo se da će Evropska komisija iskoristiti trenutak i ponuditi Srbiji i ostatku zapadnog Balkana jasan put za pridruživanje EU”, naveo je on.

Još dalje otišao je bivši minister odbrane dragan Šutanovac, koji se takoše osvrnuo na ovu situaciju.

“Ma da, Tramp je ‘ponizio’ Srbiju, a vesela Zaharova se samo malo šali”, napisao je on, prenosi Blic.

On je potom podsjetio i na događaj koji se odigrao tokom posjete ruskog predsjednika Beogradu.

“Kada Patrijarh u Hramu više od sat vremena čeka predsjednika Putina koji se zapričao sa motoristima tad nije bilo ponižavanje Srbije”, odgovorio je on na gest Zaharove.

Ostavite komentar: