Za ubistvo socijalne radnice u Đakovu odgovorna policija, smijenjen načelnik

Prilikom postupanja rukovodioca i policijskih službenika PP Đakovo došlo je do metodoloških pogrešaka. Nisu u dovoljnoj mjeri i pravovremeno poduzeli potrebne radnje, rekao je načelnik PU osječko-baranjske.

Načelnik osječko-baranjske PU Ladislav Bece odlučio je zbog niza propusta vezanih uz postupanje prema ubici socijalne radnice pokrenuti disciplinski postupak protiv četiri službenika đakovačke policijske postaje, od kojih su načelnik postaje i policijski službenik koji je bio zadužen za taj predmet udaljeni s dužnosti.

Kako je večeras na konferenciji za novinare u Đakovu rekao Bece, zbog metodoloških propusta i sumnje u teške povrede službenih dužnosti vezanih uz postupanje prema ubojici socijalne radnice đakovačkog Centra za socijalni rad pokrenuti su disciplinski postupak protiv četiri službenika policijske postaje (PP), među kojima su načelnik stanice Rudolf Kolarić i policajac koji je bio zadužen za taj predmet, udaljeni s dužnosti.

“Cilj je bio utvrditi jesu li policajci u Đakovu ranije imali informacije u promjeni ponašanja počinioca 17. juna je policija u Đakovu redovnom poštom dobila informaciju od socijalnog centra da su dvojica štićenika učestalo dolazili u centar i bili su verbalno agresivni i da imaju anonimnu informaciju o mogućnosti nabavke vatrenog oružja. Prilikom postupanja rukovodioca i policajaca PP Đakovo došlo je do metodoloških pogrešaka. Nisu u dovoljnoj mjeri i pravodobno poduzeli potrebne radnje. Zato sam donio odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv četvero policajaca, a s današnjim datumom sam načelnika policijske postaje i jednog policajca udaljio s dužnosti”, rekao je Bece, prenosi ATV portal.

Ostavite komentar: