Za Petkovića Kurti bunca i halucinira: Srbi gandijevskim otporom pokazali da je jedina prijetnja miru

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je da su Srbi gandijevskim otporom jednostranim akcijama Prištine dokazali da je jedina prijetnja miru premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, koji ne vidi i ne čuje poruke EU da smjesta prekine destabilizaciju i pristupi formiranju zajednice srpskih opština (ZSO).

Petković tvrdi da je Kurti, u strahu i nemoći pred odlučnim demokratskim odgovorom Srba na njegovo nasilje i bezakonje, počeo da bunca i halucinira pa za svoj teror pokušava da okrivi Beograd i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Srbi su veličanstvenim bojkotom i protestom pokazali svijetu koliko je Kurti mali i nemoćan. Srbi se bore, ne samo za svoja ljudska prava, već i za kredibilitet EU kao posrednika u briselskom dijalogu, koji je obesmišljen Kurtijevom bahatošću”, naveo je Petković u saopštenju.

Prema njegovoj ocjeni, miru ne prijete goloruki Srbi na Kosovu i Metohiji, već “šovinista Kurti”, koji je valjda mislio da će međunarodna zajednica dovijeka da trpi njegovo mahnitanje i prijetnje ratom.

“Nisu prijetnja miru srpski policajci koji se razoružavaju i skidaju uniforme sa oznakama koje nikad nisu doživljavali kao svoje, niti srpski politički predstavnici, sudije i tužioci koji ne žele da budu saučesnici u nasilju nad sopstvenim narodom, već onaj ko vlada topuzom i nezakonito i mimo svakog sporazuma šalje oklopna vozila i specijalnu policiju tamo gde joj nije mjesto”, ukazao je Petković.

On je istakao da bi Kurti, umjesto što izvlači nepostojeće kriminalce i kriminalizuje sjever, trebalo da se vrati u realnost, da shvati da nije svemoćan kao što misli i da u trenutku kada se čitava Evropa nalazi u nekoj vrsti ratne psihoze ne može bilo kome da prijeti oružanom silom.

Ostavite komentar: