Za ovakve vijesti se moli cijeli svijet: Baka od 85 godina pobijedila opaku koronu

U najvećoj privremenoj bolnici, beogradskoj Štark Areni, koja ima 360 mjesta, uglavnom su zbrinuti pacijenti od 30 do 55 godina.

Za sada nije u planu da izađe iz kovid sistema, već da tu lečenje nastave oni koji su trenutno na Institutu za medicinu rada i na dermatovenerologiji.

U Beogradu je i dalje najviše zaraženih. Pored zdravstvenih ustanova u kojima se zbrinjavaju oboljeli, u ovom novom talasu epidemije, pacijenti iz cijele Srbije zbrinuti su i u Beogradskoj Štark Areni, koja je sada najveća privremena bolnica.

Doktor Predrag Bogdanović kaže za “RTS” da se u Štark Areni trenutno nalaze 32 pacijenta i da je njihovo zdravstveno stanje dobro. Prema njegovim riječima, najveći broj pacijenta koji je prošao kroz tu bolnicu bio je starosti između 30 i 55 godina.

“Najstariji pacijent bio je 35. godište, juče smo imali baku koja je 1936. godište i koja je poslije 25 dana uspješnog liječenja napustila bolnicu i otišla za Čajetinu. Najmlađi pacijent je bio 2002. godiše”, rekao je doktor Bogdanović. Ukazao je da privremena bolnica u Štark Areni služi za liječenje oboljelih sa srednjom i srednje teškom kliničkom slikom i da je potpuno osposobljena za liječenje takvih pacijenta.

“Naši pacijenti primaju terapiju po protokolu kao i u ostalim bolnicama, imamo mogućnost da dajemo kiseoničnu terapiju, imamo oko 220 kiseoničnih mjesta, i u svakom trenutku pratimo njihovo zdravstveno stanje preko vitalnih parametra”, rekao je doktor Bogdanović. Prema njegovim riječima, očekuje se da ta ustanova i dalje ostane u kovid sistemu, jer je opremljena tako da može da primi pacijente sa težom kliničkom slikom.

“Najverovatnije da će Arena ostati i dalje u funkciji i da će i primati pacijentje, jer ima naznaka da su neke druge kovid bolnice pred zatvarenjem i da će ti pacijenti preći kod nas”, rekao je doktor Bogdanović.

Doktor Bogdanović apeluje na građane da poštuju mjere propisane od Kriznog štaba, da nose maske, održavaju rastojanje, peru ruke, prenosi Blic. Prvi slučaj korona virusa zabeležen je 6. marta i do danas je potvrđen kod nešto više od 27.000 ljudi.Ostavite komentar: