Za dijelove Hrvatske izdato crveno upozorenje

Hrvatski meteorolozi najavili su za danas natprosječno toplo i vjetrovito vrijeme, pa je za cijeli Jadran izdato crveno upozorenje, a u Istri se zbog obilnih padavina očekuju i bujične poplave.

Vjetrovito i toplo za ovo doba godine najavljeno je za Slavoniju, Baranju i Srem, ali i za Jadran, gdje se očekuju i obilne padavine.

Na planinama će duvati umjeren do jak jugoistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu jako i olujno jugo uz moguće orkanske udare.

Još vjetrovitije biće u planinama na sjevernom Jadranu, gdje se očekuju grmljavina i često obilna kiša, uz mogućnost bujičnih poplava, posebno i Istri, prenose hrvatski mediji.

Veoma vjetrovito biće i u Dalmaciji, pogotovo na srednjem Jadranu, gdje će jugo biti olujan, uz udare mjestimično veće od 120 kilometara na čas i talase na otvorenom moru od oko šest metara. Naveče će vjetar početi slabiti.

U narednoj sedmici u unutrašnjosti će biti promjenljivo, pogotovo u srijedu. Kiša će i dalje mjestimično padati, najčešće u planinskim krajevima gdje može biti i malo snijega, jer će temperatura vazduha biti u laganom padu.

 

 

Ostavite komentar: