Vulin zatražio objašnjenje od Zagreba o incidentu u Borovu

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zvanično je zatražio od hrvatskih kolega da daju objašnjenje o incidentu koji se jutros dogodio u Borovu, kada je grupa navijača uzvikivala “Oj, Hrvatska mati, Srbe ćemo klati”.

“Ako je sve što je na snimku deljenom putem društvenih mreža istina, tražio sam da učine sve da i takozvani navijači `Dinama` i policajci koji su ih čuvali dok su Srbima pretili smrću budu primereno kažnjeni”, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On je istakao da ustaško divljanje u mjestima u Hrvatskoj gdje žive Srbi nije novost, čak ni kada im se smrt priziva na pravoslavni Vaskrs, ali je novost da policija poslušno slijedi siledžije i kukavice dok prijete Srbima klanjem i ubijanjem.

“Činjenica da postoje ustaše ne govori ništa ni o Hrvatima, ni o hrvatskoj državi, ali ako ne budu kažnjeni i oni i policajci koji ih štite, to će mnogo govoriti i o Hrvatima i o hrvatskoj državi”, poručio je Vulin, prenose beogradski mediji.

Veća grupa muškaraca prošla je jutros, na pravoslavni Vaskrs, kroz Borovo selo uz povike “Ubij Srbina”. NJih je pratila policijska patrola, a ulicom se orilo “Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati”.

 

 

Ostavite komentar: