Vulin vjeruje u predsjednika: Vučić će prije ostaviti glavu nego Srbiju

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom razgovora predstavnika Beograda i Prištine u Bijeloj kući u Vašingtonu, da će “vrhovni komadant Vojske Srbije i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije ostaviti glavu nego Srbiju”.

“Nisam učesnik pregovora u Vašingtonu, ali jasno mi je da je Šiptarima obećan papir sa zahtjevom za priznanje Kosova. Znam koliki je u ovom trenutku pritisak na Vučića, koliko će sada biti teški naredni sati, i znam da vrhovni komandant Vojske Srbije i predsjednik Srbije neće popustiti i neće se predati”, naveo je Vulin, reagujući na vest da je Vučiću u Vašingtonu uručen papir po kojem Srbija danas treba da prizna “nezavisno Kosovo”.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je, napominjući da je gledao Vučića kada se suprotstavlja najmoćnijim ljudima svijeta, istakao da je siguran da će Vučić “prije ostaviti glavu nego Srbiju”.

Ministar odbrane na poziv ruskog kolege Sergeja Šojgua boravi u Moskvi kao počasni gost na zajedničkom zasedanju ministara odbrane država učesnica Zajednice nezavisnih država, članica Šangajske organizacije za saradnju i Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbjednost.

Ostavite komentar: