Vulin: Građani mogu zaustaviti zarazu, a ne ljekari i bolnice

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posjetio je danas Vojnu policiju na Petrovaradinu koja je kapacitete prilagodila za prijem oboljelih od virusa korona i gdje je već smješteno 16 pacijenata.

Vulin je upozorio da Srbija neće imati kapaciteta da izliječi sve ljude ako se bude ponovilo okupljanje pred Skupštinom, te poručio da širenje virusa mogu da zaustave građani, a ne ljekari, bolnice i ustanove.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je “neodgovorno ponašanje građana” prethodnih dana i sedmica dovelo Novi Sad pred ozbiljan epidemiološki problem, koji prijeti da u gradu ponestane mjesta za liječenje zaraženih, prenosi RTRS.

– Ako se neodgovorno ponašanje nastavi, u Novom Sadu više neće biti dovoljno mjesta za liječenje zaraženih virusom korona i toga svi moraju biti svjesni – upozorio je Vučević.

Vučević je rekao da je epidemiološka situacija u Novom Sadu prilično komplikovana i da će građani morati da budu disciplinovaniji.

Gradonačelnik Novog Sada apelovao je da građani nose maske i drže odstojanje, kao i da se pridržavaju propisanih mjera Gradskog štaba za vanredne situacije.

On je zahvalio svim zaposlenim u Vojnoj bolnici i Ministarstvu odbrane za angažman da se ta vojna zdravstvena ustanova pretvori u kovid bolnicu.

 

 

Ostavite komentar: