Vučić zakazao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost: Blokiran prelaz Jarinje

Predsjednik Srbije Alkesandar Vučić zakazao je za sutra u 10.00 časova hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost na kojoj će glavna tema biti dešavanja na Kosovu i Metohiji, rečeno je Tanjugu u Predsjedništvu Srbije.

Kako se očekuje, na sjednici će biti riječi o najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji poslije odluke o skidanju tablica sa srpskih automobila na administrativnim prelazima.

Blokiran prelaz Jarinje

Veliki broj nezadovoljnih građana blokirao je administrativni prelaz Jarinje na putu Leposavić–Raška iz oba smjera zbog odluke Prištine da ne dozvoli ulazak na Kosovo i Metohiju vozilima sa registarskim oznakama gradova iz centralne Srbije.

Iz policije samoproglašenog Kosova Srni je rečeno da je iz komande KPS-a stigla naredba o obaveznom oduzimanju registarskih tablica i zabrani ulaska vozilima bez privremenih prištinskih tablica sa probnom oznakom RKS – “republika Kosovo”.

Izvor Srne rekao je da je u cilju striktnog poštovanja naredbe na prelazima raspoređen dodatni broj policajaca i pripadnika Specijalne jedinice policije – Rosu samoproglašenog Kosova.

Za sada je na prelazima mirno, ali su tenzije velike i, kako on kaže, prijete da eskaliraju, jer građani odbijaju da se raziđu i oslobode putni pravac Leposavić-Raška za protok saobraćaja.

Ostavite komentar: