Vučić zabrinut: EU ne može da izvrši jači pritisak na Prištinu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zabrinutost zbog stava Prištine da, uprkos pritiscima međunarodne zajednice, ne povuče takse na srpsku robu, kao i nemogućnosti Evropske unije da izvrši jači pritisak na prištinske vlasti.

Vučić je, u razgovoru sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom, naglasio da će se Srbija vratiti dijalogu samo nakon povlačenja taksi.

Predsjednik Srbije i italijanski ambasador razgovarali su o evropskoj perspektivi Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, bilateralnim odnosima i predstojećoj poseti italijanskog premijera Đuzepea Kontija Beogradu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsjednik Vučić je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa i dodao da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje. Tome će doprineti i poseta premijera Kontea, koju dvojica sagovornika vide kao znak dobrih odnosa dveju zemalja i kao priliku za jačanje ekonomske saradnje.

Ambasador Lo Kašo je naglasio da će ovo biti nova faza političkog dijaloga između Italije i Srbije i da će, ubrzo nakon posete italijanskog premijera Srbiji, organizovati posetu predsednika Vučića Italiji, što će pokazati pravi partnerski odnos dveju zemalja.

“Posjeta pokazuje koliko Italija podržava evropsku perspektivu Srbije i celog regiona”, istakao je ambasador Lo Kašo.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 

Ostavite komentar: