Vučić za održiv privredni rast: Srbija mora da ulaže u velike projekte

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija mora da ulaže u velike projekte poput ovog kako bi održala privredni rast.

Vučić, koji je obišao završne radove na Kuli Beograd, istakao je da su ovakvi projekti važni, da je važno da nastavi gradnja auto-puteva, pruga, naučnotehnoloških parkova, stadiona.

“U narednim mjesecima krećemo sa gradnjom stadiona u Beogradu, koji će biti najmoderniji otvoreni stadion i primati 52.000 gledalaca, a uskoro kreće i gradnja stadiona u Kragujevcu i Nišu”, rekao je Vučić novinarima.

Predsjednik Srbije istakao je da je Beograd na vodi jedan od projekata koji pokazuje koliko se Srbija promijenila i koliko je napredovala.

On je naveo da je u proteklih deset godina izgrađeno više od 250 novih fabrika, uglavnom stranih, ali i domaćih i uglavnom izvozno orijentisanih koje su popravile ekonomsku poziciju Srbije.

Vučić je ponovio da je narednih osam mjeseci kritično za Srbiju i cijelu Evropu, počev od avgusta zbog poteškoća sa proizvodnjom električne energije između ostalog i zbog niskog vodostaja, ali je istakao da će država najveći dio tereta preuzeti na sebe.

Kada je riječ o energetskoj bezbjednosti, Vučić je rekao da je pitanje dana kada će Srbija napuniti gasne kapacitete u gasnom skladištu Banatski dvor, dok je za cijene hrane rekao da će država sve držati pod kontrolom.

Vučić je najavio da će za mjesec dana dobiti najmodernije protivpožarne helikoptere – ruske “kamove”, kojima će pomagati i državama regiona.

Kula Beograd sa svojih 168 metara visine i 42 sprata, najviša je zgrada u Srbiji. U Kuli Beograd sa ukupnom površinom od 50.000 kvadratnih metara, biće 220 stanova i 305 parking-mjesta, a u njoj će biti smješten i prestižni hotel “Sent Redžis”.

Hotel će imati 190 hotelskih soba na prvih devet spratova, a od 14. do 39. sprata biće smješteno 220 luksuznih apartmana, pri čemu će i gosti u hotelu i stanari imati pristup bazenu, teretani, prostoru za relaksaciju i vidikovcu na vrhu tornja.

Ostavite komentar: