Vučić se plaši velikih sukoba na Kosovu: Zahtjevi sa protesta protiv nasilja nemaju smisla

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zabrinut zbog Kosova i Metohije i da se plaši velikih sukoba.

“Mislim da nam najteža situacija na Kosovu i Metohiji slijedi, nešto što do sada nismo videli, a sve zahvaljujući provokativnim akcijama i užasno neodgovornom ponašanju Aljbina Kurtija”, rekao je Vučić za TV “Pink”.

On je naveo da se plaši velikih sukoba jer Kurti “sanja da bude Vladimir Zelenski”, a Srbi ovo više ne mogu da trpe. Vučić je rekao da je večeras dobio vijesti od evropskih zvaničnika da brinu zbog mogućih sutrašnjih događaja, jer će Srbi svakako da protestuju i traže svoje uzurpirane zgrade nazad.

“Zagreb, dio političkog Sarajeva, dio političke Podgorice i Priština žele po svaku cijenu da dođe do promijene režima u Srbiji. Ne rade oni ovo zbog Aleksandra Vučića. Nisam ja meta. Meta je Srbija”, tvrdi Vučić. On ističe da se postavlja pitanje zašto je to njihov interes.

“Zato što je Srbija loša? Pa bi Priština i Zagreb željeli finiju, bolju i ljepšu Srbiju. To bi njima bila samo ona Srbija koja neće da štiti naš narod na Kosovu i Metohiji ili koja ne bi bila regionalno konkuretna, da predstavlja regionalnu krpu i posljednja ekonomska rupa na svirali Zapadnog Balkana”, rekao je Vučić.

On je istakao da će biti nastavljen pritisak spolja zbog Kosova i Metohije i nezavisne politike Srbije.

“Radiće sve što je potrebno da bi mogli da pripremaju za buduća vremena neke druge koji bi služili njihovim interesima”, rekao je Vučić.

On je naveo da zahtjevi sa protesta “Srbija protiv nasilja” nemaju nikakvog smisla i da se “radi o presedanu da neko politički iskorišćava tragedije”.

“Pozivam ponovo na dijalog. Nikada neće biti ispunjen zahtjev za smjenu Bate Gašića. To je izmišljen i besmislen zahtjev. MUP odlično funkcioniše. Tu smo da razgovaramo i da se dogovaramo, a ne da ispunjavamo nečije hirove”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je spreman da se ide na referendum da se narod izjasni da li da on bude predsjednik ili ne, ali da nikada neće pristati na prelaznu vladu.

Ostavite komentar: