Vučić se javio iz Vašingtona: “Nisam prihvatio papir u kome se tražilo međusobno priznanje”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izajvio je večeras u Vašingtonu, poslije razgovora sa predstavnicima Prištine i kabineta američkog predsjednika Donalda Trampa, da nije mogao da prihvati dokument u kojem je stajala odredba o uzajamnom priznanju Srbije i Kosova.

“Prvi dokument koji smo imali nosio je naslov ‘Ekonomska normalizacija’. Taj papir je bio užasno težak, imao je 16 tačaka. Imao je tu tačku o priznanju. Smatrali smo da to nije trebalo da stoji u dokumentu o ekonomskoj normalizaciji, da ne možemo da prihvatimo. Ljudi iz Trampovog kabineta su to saslušali i mislim da u drugim dokumentima te odredbe više nema. I dalje se nadamo da je moguće da postignemo dogovor“, poručio je Vučić.

On je dodao da će se vidjeti da li će moći da postignu dogovor, piše Blic.

Ranije danas ministar finansija Siniša Mali izjavo je da je delegaciji Srbije na početku sastanka u Bijeloj kući uručen dokument u kojem jedna od tačaka podrazumeva međusobno priznanje Srbije i samoproglašenog Kosova, a na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića vrši se ogroman pritisak.

Predstavnici Beograda i Prištine razgovaraće tokom dva dana u Bijeloj kući u Vašingtonu.

Delegaciju Srbije predvodi Vučić, a u njoj su i ministar finansija Siniša Mali, predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Ostavite komentar: