Vučić: Otvorene nove mogućnosti za saradnju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas na Aerodromu “Nikola Tesla” prvi let kineske avio-kompanije “Hainan erlajnz” nakon četiri godine pauze, poručivši da je ponosan zbog toga i da će na taj način Kina biti približena i regionu.

Vučić je rekao da će od septembra biti uspostavljena dva leta nedeljno, što će omogućiti dolazak poslovnih ljudi, ali i značajnu razmjenu turista.

“Nijedna zemlja u regionu to nema da letite za NJujork i za Peking direktno dva puta nedeljno”, rekao je Vučić i naveo da se planira i uvođenje direktnog leta za Čikago.

On je rekao da su veze Srbije i Kine istinski i iskreno prijateljske, čemu je prije svih doprinio predsjednik Kine Si Điping.

Ambasador Kine u Srbiji Čen Bo poručila je da je danas veliki dan za saradnju Kine i Srbije, a otvaranje direktne linije rezultat saradnje predsjednika Srbije i Kine.

“Otvaranje direktne avionske linije neće samo olakšati ljudsku razmjenu, već će otvoriti nove mogućnosti za saradnju u svim oblastima. Ova linija će igrati veliku ulogu saradnje Kine sa drugim zemljama regiona. Zahvaljujem se svim partnerima na podršci i pomoći”, rekla je ona.

“Hainan erlajnz” će između glavnih gradova Kine i Srbije saobraćati za sada samo subotom, zbog kovid ograničenja koja još postoje u Kini.

Avion će nakon jedanaestočasovnog leta iz Kine u Beograd dolaziti ujutru oko 8.00 časova, a za Kinu se vraćati u 15.00 časova istog dana.

“Hainan erlajnz” je počeo da saobraća od Pekinga do Beograda preko Praga u septembru 2017. godine, ali su letovi obustavljeni krajem 2018. godine.

 

 

Ostavite komentar: