Vučić otkrio ko stoji iza napada na kosovske Srbe i poručio Britancima: Ne pravite me budalom!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Velika Britanija stoji iza napada ROSU na Srbe na Kosovu i Metohije i da Priština to uvijek radi uz podršku Kvinte.

„Imam odlične odnose sa Velikom Britanijom i uvijek ću željeti takve odnose, ali ne dam da me prave budalom .Našli smo im 58 čaura, NATO kalibra 5,56. Iz istog je ubijen Oliver Ivanović. Srbi sa Kosova i Metohije to nemaju“, rekao je Vučić.

On je dodao da će Priština uskoro da proizvede još jednu akciju nalik onoj 13. oktobra, ali da će tada jedinice poslati u neko albansko mjesto kako bi se opravdali.

„Oni će da pošalju jedinice u neko albansko mjesto da bi rekli da je to borba protiv korupcije i kriminala“, najavio je Vučić.

Kako je naveo, policija lažne države nije ni obavijestila komandanta „regiona Sjever“ o akciji u Sjevernoj Mitrovici i Zvečanu.

„Prvi put je ROSU došao na sjever Kosova i Metohije zbog voza sa srpskim manastirima, drugi put kad je uhapšen i pretučen Marko Đurić. Oni misle da su bogovi. Pravdali su to što su ga prebili. U septembru 2018. upali su jer je Hašim Tači želio da se pred izbore vozi na Gazivodama. Poslije toga su upali navodno zbog hapšenja ubica Olivera Ivanovića. Nakon toga sa 30 borbenih vozila su se uputili ka Zubinom Potoku. Poslije toga su upali zbog potrage za drugim osumnjičenim policajcima“,podsjetio je Vučić.

Predsjednik je podsjetio da oni nemaju pravo da imaju vojsku i da gaze Rezoluciju 1244.
„Oni me otvoreno lažu. Lažu sve nas. Misle da smo debili i da mogu da na prodaju tu prilu o borbi protiv korupcije i kriminala. Jedino ih je briga da Srbija nema nikakvog prisustva na Kosovu i Metohiji. Oni misle da smo mi debili“, rekao je Vučić.

Poslije nasilja na Kosovu i Metohiji postoji dilema među Srbima da li izaći na izbore u nedjelju, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ja mislim da treba da izađu, a njima srce kaže ne. Sutra će donijeti odluku“, rekao je on.

Vučić je kazao da ZSO mora biti stvorena jer je tako ugovoreno Briselskim sporazumom.

„Mene optužuju da sam kriv zbog toga što želim da se u djelo sprovede akt potpisan od strane EU“, rekao je Vučić za Prvu televiziju, a prenosi “Sputnik”.

 

Ostavite komentar: