Vučić: Ostavka Haradinaja politički trik, Srbija treba da reaguje smireno, odmjereno, trezveno i bez bilo kakve euforije

Predsjednik Aleksandar Vučić kaže da je ostavka kosovskog premijera Ramuša Haradinaja politički trik, kojim može da dobije još veću popularnost.

Aleksandar Vučić je u obraćanju javnosti istakao da Srbija povodom ostavke Ramuša Haradinaja treba da reaguje smireno, odmjereno, trezveno i bez bilo kafe euforije.

“Mi razumijemo i očekivanja i potrebu našeg naroda za zadovoljenjem pravde naših ljudi koji su trpjeli stigmu krivaca i jedinih zločinaca i jedino odgovornih za sve što se dešavalo”, rekao je Vučić.

Ipak, ističe Vučić, razloga za radost i euforiju nema kada se sagledavaju sve činjenice i sve posljedice, a posebno kako će se odnositi i Albanci i međunarodna zajednica prema Srbiji.

“Ostavka Ramuša Haradinaja je politički trik kojim on može da dobije još veću popularnost u kojima on postaje junak koji se bori za jedinstveno Kosovo i Metohiju dok je svi ostali vode u nedostojnu budućnost”, rekao je Vučić.

Istovremeno, kako kaže Vučić, imate ćutanje međunarodne zajednice o zločinima nad Srbima i nealbanskim stanovništvom.

“Mogli ste da vidite plejadu albanskih političara koji su govorili o veličanstvenom Haradinaju stremeći dalje ujedinjavanju i nastavku za nas tragične priče o Velikoj Albaniji na čemu već neskriveno rade”, rekao je Vučić.

Dodao je da će položaj Srba i njihov svakodnevni život biti još teži. “Dolazi do dodatne homogenizacije Albanaca do dalje ektremizacije njihovih stavova”, naveo je Vučić.

Naglasio je da će Srbija posvetiti još veću pažnju opastanku, životu i bezbjednosti srpskog naroda na KiM. “Naš narod na KiM može da računa na svoju državu na Srbiju”, istakao je Vučić.

Ukazao je da Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvažniji za očuvanje mira i stabilnosti.

“Plašimo se da politički razvoj događaja na Kosovu ide u smjeru za daljim odlaganjem razgovora i dijaloga sa Prištinom”, rekao je Vučić.

 

Izvor.(RTS)

Ostavite komentar: