Vučić: “Ono što se dogodilo danas u Pragu ići će u udžbenike!”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se večeras građanima iz Češke Republike gdje se nalazi u dvodnevnoj službenoj posjeti.

Predsjednik je rekao da je češće govorio o Hagu nego o Pragu, i da mu se zato dogodio lapsus, ali da on to ne krije.

– Veoma je važno ono što se desilo danas. To će ući u udžbenike. Da sam znao da će to Miloš Zeman reći spremio bi se drugačije. To je istorijska stvar za nas, i ostaće upamćeno da se jedan predsjednik tokom svog mandata izvinio za bombardovanje – kazao je Vučić.

Predsjednik je rekao da su izuzetno važni i razgovori o ekonomiji, i da smo za samo nekoliko godina udvostručili razmjenu sa Češkom, i da čak imamo suficit.

– I želim da se pohvalim, da ljudi vide ko su naši najveći izvoznici u Češku. Smederevska željezara, Meita, DžOnson Elektrik i druge. To su sve kompanije koje smo mi doveli. Šta god neko govorio, rezultati su najvažniji – naveo je Vučić, prenosi “Objektiv.rs“.

On je rekao da predstavnici svih zemalja koji su bili na Brdo-Brioni procesu žele da priznaju takozvano Kosovo ili su ga već priznali.

– Napravljena je situacija da ne možemo mi biti krivi. Mi imamo podršku jednog od tri člana Predsjedništva BiH – Milorada Dodika. Uspjeli smo i u Briselu da dobijemo dodatne garantije za nastavak KFOR-ovog mandata. To je veliki uspjeh. Možete li da zamislite kakav bi haos izbio da se KFOR povuče.

Vučić se danas sastao sa predsjednikom Češke Milošem Zemanom, kao i sa predsjednikom Senata te zemlje Milošem Vistrčilom.

Sutra u podne biće održan radni ručak koji u čast predsjednika Republike Aleksandra Vučića i delegacije priređuje predsjednik Vlade Češke Republike Andrej Babiš.

 

 

Ostavite komentar: