Vučić o stanju na Kosmetu: Sve što je loše za Srbiju dobro je za Kurtija

24.10.2023. | 13:56

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da središte političkog djelovanja opozicije u Srbiji nije da se učini nešto za zemlju, već da se učini nešto protiv Vučića po svaku cijenu, pa makar to bilo i protiv Srbije kao i da ne vidi ništa čudno u tome što su ti napadi slični napadima koji stižu od premijera privemenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

“Čak ne mislim da je rač o nekoj posebnoj koordinaciji. Sve što je loše za Srbiju, uvek je dobro za Kurtija i one u Srbiji koji su protiv nas. Slavili su Kurtija kao najvećeg, najdivnijeg čoveka, ubiše se Srbi na KiM da im objasne da nikada pod većim terorom prištinskog režima nisu živeli, ali nije vredelo, jer je njima bilo važno da Kurti svakog dana govori protiv mene”, rekao je Vučić u Leskovcu odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što su slični napadi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i srpske opozicije na njega.

On je istakao da središte političkog djelovanja opozicije nije da se učini nešto za Srbiju, “već da se učini nešto protiv Vučića po svaku cenu, pa makar to bilo i protiv Srbije”.

Dodao je ne bi išao oštrije od te izjave i da se to može vidjeti u svakodnevnoj komunikaciji.

“Baš ih briga koliko su štete time naneli Srbiji, pogledajte koliko su naslovnih stranica dobili u Prištini upravo napadajući Srbiju za sve što im padne na pamet. Kada ih pitate kaka vim je program i plan, oni kažu: ‘Da čerečimo Vučića na Banjskoj’. Nisi našao drugu temu nego Banjsku na KiM. Sve to ljudi dobro vide, tako samo čekam da vidim koji će im izgovor biti na sledećim izborima”, rekao je Vučić.

Dodao je da Beograd nikada nije tražio sankcije protiv bilo koga, čak ni protiv Prištine.

“Ozbiljne vladi i države se tako ne ponašaju. Histeričan pristup i izmišljanje novih afera svakog dana, hodočasnici iz Novog Sada su delo Miloša Vučevića. I vi ne verujete kakve ludosti čitate svakog dana,  tako nešto neko pri zdravoj pameti ne može ni da izgovara”, rekao je Vučić.