Vučić o saslušanju Haradinaja: Već je izašao, hoće malo i da ruča s njima?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti zadovoljena pravda u Hagu kada je u pitanju Ramuš Haradinaj, i poručio da ne treba da sanjamo da će nam neko donijeti pravdu.

„Već je izašao, hoće malo i da ruča s njima?“, prokomentarisao je Vučić za RTS odgovarajući na pitanje novinara da li će u Hagu pravda biti zadovoljena.

Srpska suza nije imala i neće naći roditelje, odgovorio je Vučić.

„Nemojte da sanjamo snove kako će neko da nam donese pravdu. Nije nam je donosio dosad, neće nam je donijeti ni ubuduće. Nego, kada će taj koktel koji organizuju u Hagu Haradinaj i ostali? Da još malo popriča sa njima kako se namučio. Težak je bio taj let od Prištine do Beča i Haga“, kazao je Vučić.

Gepostet von BL Portal am Mittwoch, 24. Juli 2019

A komentarišući to što je Haradinaj otišao avionom Bedžeta Pacolija, kaže:

„Namučio se, možda nije bilo stjuardesa u avionu, i to Pacolijevom. Kako čujem, išao je Pacolijevim avionom. Kaže da je dugo čekao ovaj drugi avion. Teška situacija, namučio se veliki junak“.

Kaže da ne može da odgovori da li će pravda biti zadovoljena i ukazuje na dvostruke standarde.

„Kada nekog pitate — kako je moguće da pravite drugu albansku državu u srcu Evrope, kažu da imaju pravo na samoopredeljenje… Kad pitate —zašto neki drugi u regionu nemaju to isto pravo, prema definisanim teritorijama, i to ne zato što vi to tražite već samo pitate za princip, oni kažu — vi Srbi morate da razumijete da je to protiv vas, ali da ne može drugačije da bude” rekao je on.

Gepostet von BL Portal am Mittwoch, 24. Juli 2019

Ističe da je to uvijek teško pitanje za pravnike — ko i pod kojim uslovima ima pravo na samoopredeljenje.

Predsjednik dodaje da onda shvatite da su pravo i pravda umrli.

„Mi Srbi treba da zaboravimo, da ne računamo na pravo i pravdu koje će neko drugi da nam donosi i određuje. Moramo da se izborimo za bolju, snažniju i jaču Srbiju i bolju budućnost, i da prećutimo mnoge stvari, ali da počnemo da govorimo, i kada počnemo govorimo da ne ugrožavamo svoju budućnost“, istakao je Vučić.

 

Izvor:(Sputnik)

Ostavite komentar: