Vučić o privođenju Dijane Hrkalović: U narednim danima biće još hapšenja

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostujući na na TV Prva, govorio je o borbi protiv kriminala, tenzijama na Kosovu i Metohiji, i drugim važnim temama.

Vučić je na početku prokomentarisao hapšenje Dijane Hrkalović.

“Riječ je o dokazima koje posjeduju nadležni državni organi, a vezano za ubistvo gospodina Miloševića. Poslije toga pretpostavljam da je mijenjan DNK, a da su neki ljudi oslobađani umjesto da budu osuđeni. Pretpostavljam da je to jedan od razloga”, rekao je.

“Mi znamo ko je izvršio likvidaciju gospodina Miloševića, ja sam o tome već govorio, ali ne bih da vršim pritisak na nadležne organe. Policija u tom slučaju ima čvrste i nedvosmislene dokaze”, rekao je.

“Ono što je važno jeste da mi devet mjeseci nismo imali mafijaško ubistvo u Srbiji”, rekao je Vučić. “Zadovoljan sam kako smo kriminalnoj hobotnici uspjeli da odsiječemo glavu.”

“Šta god da se uradi, uvijek sam za nešto kriv. Govorili su mjesecima da ne smijem da uhapsim Dijanu Hrkalović, ne znam zbog čega sve… Kao što vidite ova država ima svoje organe i mehanizme. Odmah nakon što je uhapšena, promijenili su priču”, rekao je.

“U narednim danima biće još hapšenja… I ubica i njhovih pomagača”, najavio je Vučić.

Nema zaštićenih

O ubistvima novinara, Vučić je rekao – “Ovo sa Ćuruvijom se privodi kraju, što nije urađeno za 12 godina prethodne vlasti… Za gospodina Pantića i to ćemo da vidimo.”

“Mora da se zna da niko u državi ne može da ubija, da za to ne plati. Zato država postoji. I najvažnija poruka, nema zaštićenih, nema funkcija, nema imena i prezimena, ako ste počinili krivična djela – bićete uhapšeni. Tačka”, poručio je predsjednik Srbije. Neko iz policije je konačno progovorio o tome, rekao je predsjednik Srbije gostujući na TV Prva. “Ja se nadam da do kraja februara nemamo nijedno mafijaško ubistvo i to su velike stvari. Da to potpuno iskorijenimo, to je nemoguće”, rekao je. “Država je riješena da se obračna sa onima koji su vršili krivična djela i koji su učestvovali u izvršenju krivičnih djela i tačka”, kazao je Vučić, prenosi “B92”.

Tužilaštvo traži pritvor za Dijanu Hrkalović

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvora nekadašnjoj državnoj sekretarki MUP-a Srbije Dijani Hrkalović.

Nakon zajedničkog rada MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole i Tužilažtva a organizovani kriminal, podnijeta je krivična prijava protiv Dijane Hrkalović za trgovinu uticajem i Dejana Milenkovića nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije zbog zloupotrebe službenog položaja.

Milenković je dao iskaz u MUP-u, a u Hrkalovićeva u Tužilaštvu nakon čega je podnijet predlog za određivanje pritvora protiv nekadašnje državne sekretarke.

Prethodno je nekadašnja državna sekretarka privedena, a pretresen je i stan Hrkalovićeve.

 

 

 

 

Ostavite komentar: