Vučić o povlačenju odluke o protjerivanju ambasadora: Odnosi među komšijama mnogo više od konvencije

Život i odnosi između komšija i prijatelja su mnogo više od konvencija, kaže predsjednik Aleksandar Vučić obrazlažući zašto je inicirao povlačenje odluke o protjerivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji, i odgovor na protjerivanje srpskog ambasadora iz Podgorice.

Vlada Srbije donijela je ispravnu odluku, ta odluka će sigurno doprinijeti boljim odnosima, rekao je Aleksandar Vučić novinarima u Kruševcu, gdje je obišao radove na izgradnji nove kovid bolnice.

“Dugo sam razmišljao o tome i zamolio Anu Brnabić i Nikolu Selakovića, koji je postupio kao ministar suverene države, po pravilima Bečke konvencije, da povuku odluku. Smatram da su život i odnosi između komšija i prijatelja mnogo više od konvencije”, objasnio je Vučić večerašnju odluku srpskih vlasti.

Smatra da možemo da pokažemo svoju snagu, a ne slabost, time što ćemo da odustanemo od protjerivanja ambasadora.

“Znam da uvijek u Srbiji uvijek ima onih koji su kritikovali recipročnu mjeru, a koji će kritikovati sadašnju odluku. Ne treba da se ponašamo kao dva ovna na brvnu. Naše je da pokažemo da želimo prijateljske, bratske odnose. Odluka je apsolutno ispravna, doprinijeće boljim odnosima”, naglasio je Vučić, navodi RTS.

 

 Ostavite komentar: