Vučić o osumnjičenima za ubistvo Ivanovića: Opet su Srbi prijavljivali Srbe, i to lažno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, povodom pisanja medija da je policija privremenih kosovskih institucija objavila fotografije dvojice osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića u Sjevernoj Mitrovici, da nije riječ ni o kakvim ubicama, već o dvojici srpskih studenata.

Vučić je rekao da se i po tome vidi koliko je istraga Prištine neozbiljna, o koliko neozbiljnim ljudima je riječ i kakvim se lažima služe, prenosi Tanjug.

„Mi smo iz arhive naše BIA izvukli tu fotografiju i imali ta lica od prvog dana i izučili sve. Ni o kakvim ubicama se ne radi. Riječ je o studentima Ivanu Dimitrijeviću i Milošu Radosavljeviću“, rekao je Vučić i dodao da su njih dvojica rođeni u Prokuplju, a sada studiraju u Kosovskoj Mitrovici.

Gepostet von BL Portal am Donnerstag, 21. November 2019

Vučić je istakao i da su ih naši državni organi već ispitali i oni su bili, kako kaže, spremni i na poligrafsko ispitivanje i sve drugo na šta neki „koji su se uvijek pravili pametni, nikada nisu bili“.

„A kada bismo rekli od koga je potekla informacija da su oni ubice… Opet su Srbi prijavljivali Srbe, i to lažno“, rekao je predsjednik obraćajući se u Predsjedništvu.

To sve, dodao je, govori sa koliko neozbiljnosti se svemu tome pristupa.

„Zato Srbija na veoma ozbiljan način pristupa rješavanju svih važnih pitanja, a za nas je ubistvo Olivera Ivanovića jedno od ključnih i prioritetnih pitanja, i uprkos činjenici da nam ni na koji način nisu omogućili da možemo da vodimo racionalnu istragu, uz dokazne predmete sa lica mjesta, pristup licu mjesta, rezultatima uviđaja… Mi ćemo svoj posao da uradimo“, rekao je Vučić.

Predsjednik je podsjetio da je prije godinu dana, baš na Aranđelovdan 2018. godine, takođe održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, i to zbog taksi na srpsku robu koje je uvela Priština.

 

Izvor:(SPUTNIK)

 Ostavite komentar: