Vučić nakon što je saznao da je izdat nalog za hapšenje Putina: Morao sam da sjednem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je poslije vijesti da je Međunarodni krivični sud u Hagu izdao nalog za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina sasvim izvjesno da svijet klizi u dodatnu eskalaciju i ubrzanje sukoba, ali da Srbija mora da izbjegne učešće u tuđim sukobima.

Vučić je ocijenio da je Zapad ovim pokazao da će ići do kraja i da se ne sekira previše zbog moguće eskalacije sukoba, te da želi da izvrši dodatni pritisak na sve one koji do danas nisu bili najoštrije okrenuti protiv Rusije.

On je dodao da Zapad svima šalje signal da će ko god misli da na bilo koji način flertuje sa Putinom i uopšte razmišlja o Rusiji snositi užasno teške posljedice.

“Plašim se da nismo daleko od izbijanja Trećeg svetskog rata”, rekao je Vučić u obraćanju građanima u Sremskoj Mitrovici, na kraju posjete Sremskom okrugu.

On je dodao da će veliki da igraju do uništenja jednih drugih, ali da Srbija mora da sačuva svoju zemlju i narod.

“Srbija samo želi mir i samo traži da je ostave na miru i bude svoj na svome, da nas ne uvode u nove sukobe”, istakao je Vučić.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da Srbija mora da bude u razgovorima, posebno zato što mnogo njih želi da joj “slomi kičmu”, ali da ona zna šta štiti i zna svoje “crvene linije”.

On je ponovio da sutra na sastanku u Ohridu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredstvo EU, neće ništa da potpiše u vezi sa Kosovom i Metohijom.

“Hajde da probamo jednom u istoriji da sebe sačuvamo, da ne učestuvjemo u ratu, da 21. vek bude vek mira za Srbiju. Srbija danas ima ozbiljnu vojsku, i ne treba nigdje da žuri osim da čuva mir i razvija zemlju”, rekao je Vučić.

On je naveo da je malo uplašen zbog svega što se u svijetu dešava, ali da Srbija treba da čuva mir i da se razvija jer će tako moći da pomogne i svom narodu Republici Srpskoj i sačuva jedinstvo srpskog naroda gdje god da živi.

Vučić je za vrijeme posjete Rumi ranije danas rekao da će sutra ujutru, tokom njegovog boravka u Ohridu, biti održana sjednica Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti Srbije.

Vučić je završio posjetu Sremskom okrugu, tokom koje je obišao gradove Donji Tovarnik, Stara Pazova, Inđija, Ruma, Šid, Sremska Mitrovica.

Ostavite komentar: