Vučić: Nova vlada ograničenog trajanja, parlamentarni izbori najkasnije 3. aprila 2022. godine

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nova vlada Srbija biti ograničenog trajanja, a sljedeći parlamentarni izbori biće održani najkasnije 3. aprila 2022. godine, zajedno sa predsjedničkim.

“Postavili smo pitanje (na sjednici Predsjedništva SNS) da li ćemo sve uzeti sami u svoje ruke i šta su ciljevi. Mi smo danas definisali šest osnovnih cilejva”, kazao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sjednice.

Vučić je naveo da je dogovoreno pet glavnih ciljeva Vlade, a prvi je borba za zdravlje gradjana , odnosno borba protiv epidemije korona virusa, što podrazumijeva izgradnju bolnica, povećanje kapaciteta i izgradnju novih kliničkih centara.

Druga tačka je borba za interese Srbije na Kosovu i spremnost za razgovore i kompromisna rješenja.

Treći cilj je borba protiv kako je rekao Vučić “onih koji su ekonomski progres Srbije iskoristili za to da postave neke nove mreže za uspostavljenje svojih sistema za ubijanja i pljačku ljudi”.

On je dodao da su se borbe klanova nekih ljudi koji nisu gradjani Srbije preselili na ulice Beograda, da su neki pomislili da mogu da rade šta hoće i da će “borba protiv mafije biti beskompromisna”.

Vučić je dodao da je četvrti cilj očuvanje nezavisnosti, vojne neutralnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, a peti cilj su ubrzane reforme, posebno u oblasti vladavine prava i evropskih integracija.

Vučić je dodao da će postojati novo Ministarstvo za ljudska prava i društveni dijalog, i da je permanentan dijalog neophoodan na svim nivoima, naročito što su, kako je naveo “snage koje su protiv vakcinacije, koji misle da je zemlja ravna ploča i podržavaju antimigrantsku politiku, ojačale za 250 odsto”.

Vučić: SPS i SPAS koalicioni partneri SNS-a u novoj vladi

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić kazao je danas da će Socijalistička partija Srbije (SPS) i Srpski patriotski savez (SPAS) biti koalicioni partneri SNS-a u novoj vladi.
Vučić je na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva SNS rekao da je u prethodnih osam godina ta stranka imala dobru saradnju sa SPS-om, ali da su imali drugačija vidjenja.

Prema njegovim riječima, on (Vučić) prihvatio je prijedloge lidera SPS-a Ivice Dačića jer nije želio da “izgube brigu o Srbiji”.

On je dodao da je lider SPAS-a Aleksandar Šapić na današnjem sastanku insistirao na razgovoru o budućnosti Srbije, kao i da je kazao da želi da “učestvuje u politici Srbije”.

Vučić je najavio da će nova vlada Srbije biti ograničenog trajanja i da će sljedeći parlamentarni izbori biti održani najkasnije 3. aprila 2022. godine, zajedno sa predsjedničkim i izborima u Beogradu.

Na pitanje na osnovu kojih nadležnosti je “ograničio” trajanje vlade, Vučić je rekao da je nije on ograničio, već da je to zatražio od mandatarke Ane Brnabić na osnovu skupštinske većine SNS i da će tek vidjeti da li će ona to prihvatiti.

Vučić je istakao da će gradjani moći na predstojećim beogradskim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima 2022. godine moći da kažu šta misle o novoj vladi, za koju je rekao da je “reformska za teška vremena”.

Vučić: Nekoliko nedoumica u vezi sa novom vladom, konačni sastav 25. oktobra

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima nekoliko nedoumica u vezi sa sastavom nove vlade Srbije i najavio da će konačan sastav biti saopšten u nedjelju, 25. oktobra, nakon sjednice predsjedništva SNS.
Na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva SNS, Vučić je večeras saopštio da će Socijalistička partija Srbije (SPS) i Srpski patriotski savez (SPAS) biti koalicioni partneri SNS-a u novoj vladi, koja će trajati najduže do 3. aprila 2022. godine.

Govoreći o borbi protiv kriminala u Srbiji, Vučić je naglasio da borba biti intenzivnija nego do sada, navodeći da je “ta borba neprestana”.

“Kao predsjednik imam pravo i goniću vladu da svu tu bandu rasteramo, direktnim udarcem u glavu aždaje, maljem u glavu”, rekao je Vučić.

On je rekao da ukoliko neko ne želi da vodi “borbu sa mafijom” “onda ćemo izgubiti” i poručio svima da “razmisle šta se više isplati”, navodi agencija “BETA”.

 

 

 

 Ostavite komentar: