Vučić nakon sastanka sa Putinom: Dobio sam određene savjete – VIDEO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom da su imali veoma dobar razgovor o svim ključnim političkim pitanjima, a prije svega o Kosovu i Metohiji i cjelokupnoj situaciji u regionu i svijetu, kao i da je od Putina dobio dobre analize i određene savjete.

Vučić je istakao da je veoma zadovoljan tim razgovorom i da su politički odnosi veoma bliski između naše dvije zemlje.

„Dobio sam određene savjete i dobre analize od predsjednika Putina”, dodao je on.
Kaže da su razgovarali i o našim ekonomskim odnosima i da su dvije zemlje u prva tri mjeseca uprkos koroni imale uvećanje trgovinske razmijene od sedam odsto.

“To je gotovo nevjerovatno, razgovarali smo i šta još možemo od ekonomske saradnje da uradimo i uvećamo našu trgovinsku razmjenu”, kazao je Vučić.

Naveo je da je bilo riječ i o radu ruske kompanije RŽD na srpskim prugama i dodaje da Rusi to rade veoma kvalitetno.

Predsjednik Srbije je rekao da je sa Putinom pričao i o vojnotehničkoj saradnji dvije zemlje, kao i oko izgradnje gasovoda i kada će da poteče prvi gas kroz Srbiju.

Vučić, međutim, nije želio da odgovori na pitanje novinara da li će u Srbiju iz Rusije stići neko novo oružje do kraja godine, kao što je to nedavno najavio ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski, a riječ je o tenkovima i drugim oklopnim vozilima.

Ne vjerujem da će Tramp biti na sastanku u Bijeloj kući
Vučić je odgovarajući na pitanje novinara, kada je riječ o predstojećem sastanku u Bijeloj kući, rekao da ne vjeruje da će predsjednik SAD Donald Tramp biti prisutan.

Kako je objasnio, ukoliko bi Tramp prisustvovao tom sastanku, to bi, kako je ocijenio, značilo da se donosi neka ključna odluka po pitanju kosova, međutim, kako je ranije najavljeno, glavna tema bi trebalo da budu ekonomska pitanja.

Kako su nešto ranije prenijeli mediji, Vučića su na aerodromu u Moskvi sačekali zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Putin potvrdio dolazak u Srbiju u oktobru

Vučić je rekao i da je predsjednik Rusije Vladimir Putin potvrdio da će doći u Srbiju u oktobru.

„Razgovarali smo o svim važnim pitanjima, o Putinovom dolasku u Srbiju. On je potvrdio da u oktobru dolazi u Srbiju. Biće to veličanstven događaj, kada budemo otvarali Hram Svetog Save”, rekao je Vučić novinarima.
To će, kaže, biti i dani koji će potvrditi zajedničku borbu srpskog i ruskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Predsjednik je podsjetio da će sutra, na Vojnoj paradi povodom obilježavanja 75-godišnjice pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, kojoj će i sam prisustvovati, učestvovati pripadnici Vojske Srbije.

„Bićemo ponosni kada u Moskvi budu marširali momci sa srpskom zastavom“, podvukao je Vučić.

On je podsjetio da je srpski narod, srazmjerno broju stanovnika, peti ili šesti najstradalniji narod na svijetu. „Time možemo da se ponosimo i ne dozvolimo falsifikovanje istorije“, zaključio je Vučić.

 

Izvor.(SPUTNIK)

 

 

Ostavite komentar: