Vučić i Putin razgovarali o Kosovu, susretima u Vašingtonu i Briselu i strateškom partnerstvu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, lideri su razgovarali o kosovskom pitanju, saopštila je pres-služba Kremlja. U saopštenju se navodi da je razgovor održan na inicijativu srpske strane.

„Posebna pažnja posvećena je problemima rješavanja kosovskog pitanja. Aleksandar Vučić je informisao o razgovorima koji su vođeni u Vašingtonu 4. septembra i Briselu 7. septembra“, dodaje se u saopštenju.
Putin je potvrdio predsjedniku Srbije nepromjenljivost principijelnog stava Rusije o izradi kompromisnog rješenja o Kosovu koji je prihvatljiv za Beograd i koji mora da odobri Savjet bezbjednosti UN, ističe se u saopštenju Kremlja.

Tokom telefonskog razgovora, ruski predsjednik izjavio je o svojoj spremnosti da nastavi da blisko komunicira po svim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima.

„Razgovarano je o aktuelnim temama strateškog partnerstva Rusije i Srbije. Ruska strana je visoko je ocijenila lični doprinos Aleksandra Vučića razvoju rusko-srpskih odnosa. Istaknuta je spremnost za daljom bliskom saradnjom sa njim o čitavom spektru bilateralnih, regionalnih i međunarodnih pitanja“, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Ostavite komentar: