Vučić: “Hvala Putinu, hvala i građanima. Ja ne bih okupio toliko”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u obraćanju medijima, izrazio zahvalnost ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu zbog posjete, kao i građanima Srbije.

“Izražavam zaahvalnost Putinu na poseti Srbiji, posvećenom vremenu i poštovanju koje je pokazao našoj zemlji, kao i na konkretnim sporazumima koje smo potpisali”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u predsedništvu, organizovanoj povodom jučerašnje posete ruskog predsednika Srbiji.

Nakon isticanja značaja svih sporazuma koji su juče potpisani, predsjednik Srbije je posebno zahvalio građanima Srbije koji su u ogromnom broju došli zbog Putina. “Ja ne bih mogao nikada da privučem toliko ljudi, koliko god da sam ih pozivao. Ni polovina ne bi došla, mene gledaju svaki dan”, kazao je Vučić.

“Hvala im što su pokazali kako pristojna Srbija može da bude i da funkcioniše”, rekao i dodao da ni jednog incidenta nije bilo.”Kada imate više od 100.000 ljudi, da se ne polomi ni jedan prozor, mislim da je to skoro nemoguće u policijskoj praksi”, ističe on.

Predsjednik Srbije je rekao i da niko nije povrijeđen, ni na koji način, kao i da nikakvog incidenta nije bilo.

“Toliko sam zadovoljan što smo pokazali koliko možemo biti pristojni, odgovorni i ozbiljni”, kazao je Vučić.

“Druga stvar, moja molba i apel, našim partnerima iz EU da još snažnije utiču na Prištinu da ukinu takse jer smatram da je važno da nastavimo razgovore o budućnosti. Molim ih da ti njihovi zahtevi, ne kažem pritisci, budu jasniji i određeniji jer nam je strašno važno da nastavimo da razgovaramo, najpre zbog Srba na KiM, pa onda i zbog nas”, istakao je.

Predsednik Vučić kaže da održavanje vanrednih izbora zavisi od toga da li će Priština ukinuti stopostotne takse na robu iz centralne Srbije.

Srbija je juče bila svijet, biće i u budućnosti, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da će tokom ove godine, pored jučerašnje posete predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, biti još posjeta svjetskih državnika.

„Nadam se poseti predsjednika Kine u drugoj polovini ove godine. Imaćemo svakako ponovni susret u aprilu, a vjerujem da će doći u Srbiju u drugoj polovini godine“, rekao je Vučić na konferenciji za štampu.

On je izrazio uvjerenje da će predsjednik Francuske Emanuel Makron doći u Srbiju prije toga.

„Može biti iznenađenja da još neki od velikih predsjednika poseti Srbiju“, kazao je on.

“Srbija je juče bila svijet, biće i u budućnosti“, naglasio je Vučić.

 

Izvor:(B92)

 

Ostavite komentar: