Vučić: Dobili smo najveće povjerenje u istoriji Srbije

Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je lista koja je nosila njegovo ime dobila ogromno povjerenje naroda, najveće ikada u Srbiji, navodeći da je, za sada, osvojila više od dva miliona glasova.

“U politici sam dugo, ali nikada ovakav trenutak nisam doživeo. Večeras smo dobili ogromno poverenje naroda, najveće ikad u Srbiji, u uslovima kada je malo ko u to verovao”, rekao je Vučić u obraćanju u izbornom štabu liste okupljene oko SNS.

Vučić je rekao da je SNS dobila više od 2 miliona glasova na izbrojenih nešto manje od 3,3 miliona izašlih građana, što je, kako je istakao, istorijski trenutak.

Pobijedili smo svuda, pobijedili smo u svakom mjestu u inostranstvu, pobijedili smo tamo gdje nikada nismo pobijedili, poručio je Vučić.

“Pobijedili smo tako da smo u Republici Srpskoj, a izašlo je 87 onih koji su se prijavili, dobili 90 odsto glasova”, rekao je Vučić.

Istovremeno, kako je rekao, ta lista je dobila i veliko upozorenje naroda.

“Da moramo da budemo još odgovorniji i ozbiljniji i da moramo da budemo marljiviji i da napravimo najboblje moguće rezultate za građane”, rekao je Vučić.

Govoreći o formiranju nove Vlade, Vučić je najavio da će uzimati ljude i sa lista koje nisu prešle cenzus i pokušati da izgrade vladu koja će donositi ključne odluke i imati još širi konsenzus.

“Pokušaćemo da ubrzamo evropski put, ići u dodatne reforme i važno je da ubrzamo evropski put, ali i da čuvamo prijatelje koji su bili sa nama i u vreme korone i kad je trebalo podržati teritorijalni integritet Srbije”, rekao je Vučić.

Ostavite komentar: