Vučić: Da su neki htjeli stvarni pritisak, taksi ne bi ni bilo

Pitanje Kosova i Metohije je najteže pitanje, rekao je predsjednik Aleksandar Vučić i dodao da taksi na srspku robu ne bi bilo da su neki htjeli da izvrše stvarni pritisak.

Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara poslije policijske vježbe “Povratak 2019” u Nikincima, rekao: “Da su neki htjeli pravi i svarni pritisak, tih taksi ne bi ni bilo. To je njihov izbor, njihovo čedo, napravili su kolijevku i ljuljali je a sad navodno ne mogu da izvrše bilo kakav uticaj. Siguran sam da mogu i nadam se da hoće u narednom periodu”.

Kada je riječ o izborima na Kosovu i Metohiji, rekao je da je bilo pritisaka na mnoge da izađu kako bi uzeli neki glas Srpskoj listi i kako bi se na taj način smanjio uticaj Beograda.

Vučić ističe da je siguran da će narod na Kosmetu izabrati da glasa za Srpsku listu, “ne zato jer su svi na toj listi idealni”, već jer je to jedini način da se opstane, preživi i bori za budućnost.

Podsjetio je kako je bilo sa Republikom Srpskom, Republikom Srpskom Krajinom i istakao da će poštovati svaki srpski glas ali da će se boriti da Srpska lista dobije svaki glas.

“Nadam se da će Simić, Rakić, Jevtić i svi zajedno da zapnu i pokušaju da ostvare najbolji rezultat”, rekao je predsjednik.

Istakao je da je u albanskim medijima jedina meta napada on i Srpska lista.

“Dobijam klipinge, nikoga ne napadaju osim mene i Srpske liste. Svi drugi su im divni, dobri i mnogo ih vole”, rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu albanskog političara Envera Hodžaja da ima informacije da bi još desetak zemalja moglo da povuče nezavisnost Kosova, Vučić je rekao da je Hodžaj samo iznio u javnost ono što je on nedavno rekao zapadnim diplomatama.

“To sam ja rekao pred ambasadorima nekih zapadnih zemalja, pa su mu prenijeli”, rekao je Vučić.

Gepostet von BL Portal am Freitag, 6. September 2019

Na pitanje da li je Srbija, imajući u vidu opstrukciju u istrazi Olivera Ivanovića, zatražila međunarodnu istragu, kazao je da ne vidi čiju bi međunarodnu istragu mogao da traži.

“Čiju međunarodnu istragu, kada kažu da je to pitanje albanskih vlasti na Kosovu. Mi radimo našu istragu i nastavićemo”, objasnio je Vučić.

“Razumijem da Hrvatska ne želi da se prisjeća prošlosti”

Na novinarsko pitanje o zabrani delegaciji Vojske Srbije da uđe u Hrvatsku, gdje se uputila na obilježavanje Dana jasenovačkih novomučenika, Vučić je rekao da bi umjesto riječi, možda bolji odgovor na taj potez bila izgradnja memorijalng centra u Gradini.

Gepostet von BL Portal am Samstag, 7. September 2019

“Da nam niko ne bi zabranio da odamo počast jasenovačkim žrtvama, to ćemo da uradimo na teritoriji Republike Srpske u Donjoj Gradini, da nešto monumentalo ostane iza nas”, rekao je Vučić.

Istakao je da je važno da, onoliko koliko poštujemo svoje žrtve, pokažemo poštovanje i prema tuđim.

“Neka rade svoj posao i natjeraju nas da mi što brže uradimo svoj posao”, dodao je predsjednik.

Kaže da razumije da Hrvatska ne želi da se prisjeća prošlosti i Drugog svjetskog rata.

“Izjave koje sam čuo u Poljskoj bolje da ni ne komentarišem”, naveo je.

Poručuje da je ponosan na borbu srpskog naroda koji se borio protiv okupatora dok su ih drugi cvijećem dočekivali

 

Izvor:(RTS)Ostavite komentar: