Vučić: Čvrsto ćemo se boriti za KiM, ali za nas nema srećnog rješenja

BEOGRAD – Borićemo se čvrsto i snažno za Kosovo i Metohiju, naše interese i prava našeg naroda, ali za nas nema srećnog rješenja, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da se ne može očekivati da će velike sile i ključne zemlje promijeniti svoj stav o nezavisnosti tzv. Kosova, te stav da nema promjene granica sadašnjeg Kosova u odnosu na Srbiju.

To je, istakao je Vučić za Prvu tv potvrdio i Žozep Borel.

“Pred nama je šest meseci teške političke borbe za naše nacionalne interese na KiM i za prava našeg naroda tamo”, kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da očekuje da specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak odmah poslije izbora 21. juna dođe u Beograd i Prištinu.

“Očekujem i razgovore sa Ričardom Grenelom, i sa svima koji se interesuju za rešavanje pitanje KiM”, rekao je Vučić.

Ipak, ističe, za Srbiju tu “nema srećnog rešenja”.

Kako god da bude rješenje, Beograd ne može da bude naročito zadovoljan, ponavlja predsjednik Srbije i dodaje da laganjem ili varanjem ljudi ne bi ništa mogao da postigne.

“Šta da radim (što Srbi to ne vole da čuju). Da ih lažem da ćemo da dobijemo izlaz kod Valone, a da ćemo u Elbasanu ne znam šta da radimo…. Da će u Kačaniku da dočekaju srpsku reprezentaciju kada nešto postigne…”, upitao je Vučić.

Dodao je da njegov posao, kao predsjednika Srbije, nije da obmanjuje ljude, prenose Nezavisne novine.

 Ostavite komentar: