Vučić: Čeka nas užasno teška godina, Srbija će biti ucijenjena VIDEO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavo je da očekuje da će na predstojećim izborima na tzv. Kosovu pobijediti snage koje će insistirati na ujedinjenju sa Albanijom, a zatim će uslijediti pritisak na Srbiju da prizna tzv. Kosovo.

– Svakako će pobijediti snage koje institiraju na ujedinjenju sa Albanijom. Haradinaj je opasan čovjek. To je rekao jer je Kurtiju potrebna jedna albanska partija za većinu i Haradinaj se gura da to bude on, i da bude izabran za ,,predsjednika” tzv. Kosova. Imali biste tu vrstu koalicije za veliku Albaniju. A onda će početi da nas da ucjenjuju sa velikom Albanijom, i reći će da priznamo tzv. Kosovo. Sa tom idejom će nam doći stranci – rekao je Vučić na TV Prva.
Na konstataciju da Haradinaj već i spominje da bi to trebalo da bude kompromis, Vučić odgovara da ga ne brine to šta prištinski političari kažu, već što će sa tom idejom doći i stranci.

– To je ono što mogu da kažem i što očekujem. Čeka nas užasno teško proljeće, ljeto, jesen. Ali, borićemo se – poručio je predsjednik Srbije.

Komentarišući izjavu Danijela Servera da on neće priznati nezavisnost tzv. Kosova, Vučić je rekao da je to tačno.

– Server je rekao da se to neće desiti, da neću priznati tzv. Kosovo. Zato što zna koliko sam odgovoran. On računa na neke druge, zna da sam ja isuviše odgovoran – rekao je Vučić.

 

 

Ostavite komentar: