Vučić: Čeka nas teška jesen po pitanju Kosmeta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne isključuje mogućnost incidenata na Kosovu i Metohiji, ali da neće biti realizovanja plana “b13”, o kojem pišu mediji, jer Srbija neće dozvoliti pogrom ili ubijanje Srba.

Vučić je ocenio kao besmislicu odluku prištinskih vlasti da ne pušta građane sa pasošem Srbije na Kosovo.

– Čeka nas teška jesen po pitanju KiM – upozorio je Vučić navodeći da se ne zna ni sa kim u Prištini, ni o čemu može da se razgovara, kao i da niko ne razumije da takse ne mogu da opstanu.

Vučić je rekao danas da neriješeno kosovsko pitanje Srbiju mnogo košta i da bismo, da to pitanje ne postoji, imali direktne strane investicije u visini od pet milijardi evra, ali da se ne postavlja pitanje da li smo spremni na tu cijenu.

– Da nema tog pitanja bilo bi mnogo više, ali da li to znači ako sutra neko kaže ”Pirot nije vaš” da ćemo da kažemo zbog investicija na to pristajemo – kazao je on.

Vučić je, gostujući na TV Prva, upitan koliko nas košta neriješeno kosovsko pitanje kada je reč o direktnim stranim investicijama odgovorio
– Da mi neko ne izvlači iz konteksta reči. Moj odgovor je mnogo nas košta, ali to nema veze koliko nas košta – rekao je on.

On je ukazao da nas toliko mnogo košta da nije u stanju ni da kaže koliko je to.

Vučić je izrazio uvjerenje da će Srbija ove godine uspjeti da privuče 3,8 milijardi evra direktnih stranih investicija.

Vučić je rekao i da je veoma zadovoljan zbog činjenice da Srbija nikada nije investirala u srpski živalj na Kosovu i Metohiji, kao što to sada radi.

– Sada iz tekućih budžetskih rezervi odvajamo novih 80 miliona evra za naš narod na Kosovu. Srećan sam zbog toga i volim da osjećaju da naša država brine o njima kazao je on, prenosi SrpskaInfo.Ostavite komentar: