Vrhovni sud odbio žalbe: Bivši šef kabineta Milanovića ide u zatvor

Tomislav Saucha, bivši šef kabineta Zorana Milanovića u vrijeme dok je Milanović bio SDP-ov premijer Hrvatske, i Sandra Zeljko, sekretarica u više Vlada, moraju u zatvor.

Odlučio je tako Vrhovni sud, odbivši žalbe i njih dvoje i tužilaštva na nepravosnažnu presudu u aferi Dnevnice, prenose htrvatski mediji.

Time je presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je Saucha osuđen na tri, a Sandra Zeljko na četiri i po godine zatvora postala pravosnažna.

Oboje su presudom zagrebačkog Županijskog suda dobili i zabranu obavljanja dužnosti od po pet godina, a solidarno moraju vratiti oko 600.000 kuna. Uz to, Sandra Zeljko sama mora vratiti još oko 350.000 kuna, a zajedno moraju platiti i troškove sudskog postupka od po 28.565 kuna.

Njih dvoje su bili optuženi za više krivičnih djela. Konkretno Saucha za četiri, a Sandra Zeljko za šest. Tteretili su se da su krivotvorili 190 putnih naloga te tako iz budžeta od 2013. do 2016. godine izvukli  nešto malo manje od milion kuna (oko 250.000 KM). Taj novac su podijelili između sebe, a tokom postupka oboje su negirali krivicu.

 

Ostavite komentar: