Vraćao se sa proslave Vidovdana: Mladić (18) podlegao povredama nakon saobraćajke

Osamnaestogodišnji Milan Stojanović iz Dobrotina u opštini Lipljan preminuo je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Vidovdan na putu Gračanica-Laplje selo, rečeno je Srni u Policijskoj stanici u Gračanici.

Iz policije podsjećaju da je mladić, vraćajući se sa djevojkom sa proslave Vidovdana iz Gračanice, usljed neprilagođene brzine kolima prvo udario u ivičnjak, a potom se automobil odbio i nekoliko puta prevrnuo u obližnjoj njivi.

Djevojka koja je bila sa njim u automobilu zadobila je teže povrede, ali je van životne opasnosti.

Povrijeđeni mladić prebačen je u Univerzitetsko-bolnički centar u Prištini, gdje su se ljekari do juče borili za njegov život.

Tijelo mladića, koji je prije 10 dana završio Srednju medicinsku školu u Lapljem selu, prebačeno je na Institut za sudsku medicinu u Prištini, a sahrana će biti sutra u Dobrotinu.

Porodica stradalog živjela je do 2004. godine u selu Rabovce kod Lipljana odakle se iselila poslije martovskog pogroma.

Poslije ove teške saobraćajne nesreće na sastanku rukovodstva kosovske opštine Gračanica i predstavnika Policijske stanice dogovoreno je da bude uspostavljena oštrija kontrola na lokalnom putu Laplje selo-Gračanica jer je Stojanović peta osoba koja je izgubila život na tom putu.

Ostavite komentar: