Vozač Hitne prošao “kroz crveno”: Četiri osobe povrijeđene u teškom udesu

Četiri osobe su povrijeđene u Šibeniku u sudaru tri automobila i vozila Hitne pomoći, koje je ušlo u raskrsnicu bez zaustavljanja na crveno svjetlo na semaforu.

Vozilo hitne medicinske pomoći sa upaljenim svjetlosnim i zvučnim signalima udarilo je u automobil “folksvagen”, koji je na zeleno svjetlo na semaforu skretao lijevo, a kojim je upravljao osamdesetdvogodišnjak.

Od udara se vozilo hitne pomoći odbilo u “reno”, osiječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao tridesetčetvorogodišnjak, a koje je dolazilo iz suprotnog smjera, te skrenulo na zemljanu površinu i prevrnulo se, saopštila je policija.

“Reno” se od udara odbio natrag u vozilo “mazda”, njemačke registracije, kojim je upravljao četrdesetšestogodišnjak. Teže su povrijeđeni šezdesetogodišnji vozač hitne pomoći, vozač automobila “folksvagen”, te dvadesettrogodišnja putnica iz vozila hitne pomoći.

Lakše je povrijeđen dvadesetpetogodišnji putnik iz vozila hitne pomoći. Svima je ukazana pomoć u Opštoj bolnici u Šibeniku, gdje su na liječenju zadržani vozač “folksvagena” i putnik iz vozila hitne pomoći.

Protiv vozača hitne pomoći biće podnesena krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku zbog izazivanja saobraćajne nezgode.

Ostavite komentar: