Vozač čudom preživio: Zabio se u stub, auto prepolovljen

26.09.2023. | 10:52

Vozač (59) čudom je preživio tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila juče u mjestu Međurača nedaleko od Bjelovara.

Kako je “bjelovar.live” saznao od bjelovarske policije, vozač je oko 15.30 zbog prevelike brzine prešao na suprotnu stranu puta, sletio u lijevi putni jarak i zabio se u betonski stub javne rasvjete.

Od siline udarca auto se omotao oko betonskog stupa koji je i prepolovio.

Vozač je ostao zarobljen u smrskanom vozilu.  Na intervenciju su izašli pripadnici Vatrogasne zajednice Opština Nova Rača koji su se trudili što prije izvuku povrijeđenog vozača.

“Kolegama je trebalo pola sata da prerežu lim i vozaču oslobode noge koje su bile pritisnute. Moram priznati da još nismo imali ovakvu vrstu intervencije, ali najbitnije je da je čovjek preživio i da smo pomogli”, kazao je Dražen Bengez, komandir vatrogasne zajednice Nova Rača.

Dodaje i da je na teren izašlo devet pripadnika dva lokalna DVD-a, Bulinac i Stara Rača, koji jedini od članova Zajednice posjeduju opremu za tehničke intervencije, a intervencijom su rukovali Branislav Despetović i Goran Ormanović.

“Zaista, vozač je čudom preživio ovu nesreću. Inače, nije bio vezan sigurnosnim pojasom”, rekao je komandir Bengez.

Iz bjelovarske Opšte bolnice Dr Anđelko Višić su potvrdili kako je 59-godišnji vozač zaprimljen s teškim povredama.

“Radi se o otvorenom prelomu natkoljenice i zatvorenom prelomu potkoljenice. Ima i povrede rebara… Pacijent je uspješno operisan i za sada je stabilno”, kazali su iz bolnice.

Oznake: Bjelovar, Vozač