Voz udario u kamion i bacio ga na kuću

Kamion se zaustavio na samo dva metra od bračnog para. Kada su istrčali napolje, imali su šta vidjeti.

Jakob (83) i Marianne (79) pili su svoju prvu jutarnju kafu u ponedjeljak u svom dnevnom boravku kada im se kamion zakucao u kuću.

– Majka i otac su očajni, još ne mogu shvatiti da su ostali bez doma u kom su živjeli 62 godine – kazao je njihov sin Franc iz austrijskog mjesta Munderfing.

Zidovi su se srušili, a po sobi su se razletjele stvari iz ormara. Na podu su ostale knjige, razbijene čaše i posuđe, prekriveni debelim slojem prašine. Komadi zida popadali su po namještaju. Kamion se zaustavio na samo dva metra od bračnog para. Kada su istrčali napolje, imali su šta vidjeti. Ostali su bez pola kuće, ali su čudom spasili živu glavu.

Njihov sin kaže da je prava sreća da otac nije sjedio u svojoj omiljenoj fotelji nego na kauču, jer ne bi preživio nesreću.

Policija je saopštila da je voz udario u kamion koji je prelazio prugu i bacio ga na kuću bračnog para, prenosi Fokus.ba.

– Imali su nevjerovatnu sreću – kaže sin Franc (60), koji je roditelje privremeno smjestio kod sebe.

– Bračni par ne može vratiti u kuću. Zgrada, nažalost, više nije useljiva i moraće da bude srušena – potvrdio je portparol Austrijske željeznice (ÖBB).

 

Ostavite komentar: