“Voli svoje – poštuj tuđe”: Turiste iz BiH neugodno iznenadila Tompsonova pjesma na plaži

Boban Mrđa, državljanin BiH, koji sa suprugom Tanjom 12 dana boravi na Braču, kaže da je u baru “Auro” na plaži Zlatni rat doživio neugodnu situaciju kada je čuo da se pušta pjesma Marka Perkovića Tompsona “Čavoglave”.

“Već 12 dana sam gost hotela ‘Elaphusa’ u Bolu na Braču, gdje ću kao turista potrošiti gotovo 4.000 evra. Mjesto je odlično, osoblje u hotelu ljubazno, hotel uredan, hrana dobra. Međutim, danas, zadnji dan boravka na Bolu, doživim, za mene, neugodnu situaciju. U baru ‘Auro’ na plaži Zlatni rat puštali su Tompsonovu pjesmu ‘Čavoglave’ (hej čujte, srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji)”, ispričao je za Nezavisne Mrđa.

Dodaje da su i ostali gosti pomenutog bara ostali u čudu kada su čuli pjesmu.

“Juče je bio Dan pobjede. Svaka čast, čestitam, voli svoje – poštuj tuđe, ali na ovako evropski i svjetski poznatom turističkom mjestu da se pušta ovakva pjesma – nema smisla. U lokalu je u tom momentu bilo 300-400 ljudi, Hrvata većinom, ali i ostalih stranaca, Srba na primjer”, kazao je Mrđa.

Istakao je da u hotelu u kome borave on i supruga, ali i na Bolu generalno, ima dosta turista koji su srpske nacionalnosti, te da je primijetio dosta srpskih automobilskih tablica.

“Mogli su još i ‘Jasenovac’ da puste. Nakon 12 dana boravka na Bolu mislio sam da su svi dobro došli, ali očigledno nije tako. Sad jedva čekam da odem iz Hrvatske i da se ne vratim više, a svakog ljeta sam tu, ali do sada nije bilo ovakvih situacija”, izrevoltiran je ovaj državljanin BiH.

Ostavite komentar: