Vojislav Šešelj zapalio zastave EU i NATO

Srpska radikalna stranka (SRS) organizovala je danas, povodom 20 godina od NATO bombardovanja SRJ, protestnu šetnju čiji je početak obilježio predsjednik stranke Vojislav Šešelj paljenjem zastava Evropske unije i NATO alijanse.

Prije šetnje, Šešelj je okupljenima kazao da se prije 20 godina desilo divljačko zločinačko bombardovanje srpskog naroda i ubijanje srpske djece.

Kako je rekao, NATO pakt je agresorski pakt koji je prvi put svoju zločinačku misiju iskalio nad Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji.

“Nikada to ne smijemo zaboraviti i nikada nećemo oprostiti, nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlani u tu organizaciju, da bi nas ucjenjivali da napadamo druge narode”, rekao je Šešelj.

Lider SRS je istakao da Srbija nema šta da traži u EU jer je većina članica Unije i članica NATO-a te dodao da su tamo koncentrisani najgori srpski neprijatelji.

“Postoji samo jedan put za Srbiju i srpski narod, a to je put na istok i integracija sa Rusijom i savez ODKB”, rekao je lider radikala.

Šešelj je rekao da je doživotna kazna zatvora Radovanu Karadžiću u Hagu donijeta bez dokazane krivice za, kako kaže, izmišljeno krivično djelo genocid.

Na čelu protestne kolone koja je krenula iz Knez Mihailove ulice razvijen je transparent “EU plus NATO jednako srpski neprijatelji”, a protestna šetnja završena je kod Predsjedništva na Andrićevom vijencu gdje su funkcioneri SRS ostavili knjige za predsjednika Vučića.

Tokom šetnje učesnici su uzvikivali “Srbija, Rusija, ne treba nam Unija”, a u jednom trenutku zapaljene su i baklje.

Protestna šetnja SRS, koju je sve vrijeme obezbjeđivala policija, završena je bez incidenata.

 

Izvor:(KURIR)

 

Ostavite komentar: