Vođa “Noćnih vukova” poziva Ruse da podrže crnogorski turizam

Vođa ruskog moto-kluba “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldastanov Hirurg pozvao je Vladu Ruske Federacije da ukine zabrane za direktne letove u Crnu Goru.

On je naglasio da je u nedjelju, 30. avgusta, crnogorski narod napravio istorijski izbor i da je mala zemlja pokazala svijetu da je u uslovima stalnog pritiska mogla da održi svoju vjeru i vrijednosti i ne dopusti njihovo skrnavljenje.

– Molimo Vladu Ruske Federacije i rusku avijaciju da podrži bratski narod, da se skinu zabrane na direktne letove za Crnu Goru. Crna Gora je otvorena za Ruse, bez bilo kakvih testova – rekao je Zaldastanov u video-poruci na svom Fejsbuk profilu.

On je dodao da je na Јadranu u septembru najljepše vrijeme za odmor i pozvao Ruse da podrže crnogorski narod, jer je to zaslužio.

U Crnoj Gori u nedjelju, 30. avgusta, održani su parlamentarni i lokalni izbori, a prema rezultatima crnogorske Državne izborne komisije, DPS osvojio je 35,06 odsto, odnosno 143.548 glasova, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 32,55 odsto ili 133.267, koalicija “Mir je naša nacija” 12,53 odsto ili 51.297 glasova birača, “Crno na bijelo” 5,53 ili 22.649, a Socijaldemokrate 4,10 ili 16.769 glasova.

U više crnogorskih gradova prethodno su održavane protestne šetnje protiv kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim se predviđa otimanje imovine i svetinja Srpske pravoslavne crkve i njenih eparhija u Crnoj Gori.

 

 

Ostavite komentar: