Vladimir Zelenski nije ni sjeo u fotelju, a već je zabo prst u oko Rusiji

Komičar Vladimir Zelenski izjavio je da će njegov prvi zadatak kao novog predsjednika Ukrajine biti da obezbijedi oslobađanje vojnih zatvorenika koji se nalaze u pritvoru nakon incidenta u Kerčkom moreuzu.

„Zadatak broj jedan za nas je povratak svih zatvorenika, svih ratnih talaca, naših mornara“, rekao je novinarima Zelenski koji je, prema izlaznim anketama, ubjedljivo pobijedio Petra Porošenka na predsjedničkim izborima.

Podsjetimo, U Rusiji se u zatvoru nalaze 24 ukrajinska mornara od novembra prošle godine, kada je ruska obalska straža zaplijenila tri ukrajinska broda dok su prolazila Kerčkim moreuzom.

Zelenski je takođe obećao i da će pokrenuti „moćni informacioni rat“ sa ciljem da se okonča konflikt u Donbasu.

Istovremeno, visoki predstanvik njegovog izbornog štaba Rusla Stefančuk rekao je novinarima da će odnosi sa Moskvom biti prioritet rada nove predsjedničke administracije, iako nije mogao da precizira ko će biti zadužen da tu funkciju obavlja.

Zelenski je rekao da iako još uvijek nije predsjednik, može da govori kao građanin Ukrajine, sugerišući da njegova ubjedljiva pobjeda može da posluži kao model za druge bivše sovjetske države koje žele da se pokrenu iz „okoštale“ politike.

„Svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza – pogledajte nas. Sve je moguće“, istakao je Zelenski.

 

Izvor:(SPUTNIK)

 

Ostavite komentar: