Vladimir Erić izručen Crnoj Gori: Priveden u Osnovni sud u Podgorici

20.03.2024. | 18:10

Jedan od osumnjičenih da je dio grupe koja je prokopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici Vladimir Erić izručen je danas iz Švedske Crnoj Gori.

Erić je doveden na saslušanje u podgoričko Osnovno državno tužilaštvo.

Erić je izručen Crnoj Gori po međunarodnoj poternici, koju je raspisao NCB Interpol Podgorica. Uhapšen je 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd, prenio je portal RTCG.

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici, učestvovali su, kako je ranije saopštila crnogorska policija, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije. Osim Erića, ostali osumnjičeni još izmiču organima pravde.

Paralelno je uhapšena i grupa crnogorskih državljana, koji su okrivljeni za logistiku i pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog dela. Međutim, svi oni su oslobođeni odlukama crnogorskog Vrhovnog suda.

Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nisu poznati. Popis nije završen ni šest mjeseci nakon provale, a zasad se zna da su ukradeni pištolji, droga, mobilni telefoni.