Vlada dala “zeleno svjetlo”: Za liječenje oboljelih od rijetkih bolesti više od 31 milion evra

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o načinu finansiranja liječenja lica oboljelih od rijetkih bolesti u 2022. godini za šta je opredijeljeno 3.700.000.000 dinara /oko 31,48 miliona evra/.

Vlada je na sjednici usvojila i set uredbi čijim programima je obezbijeđeno 2.500.000.000 dinara podrške /oko 21,27 miliona evra/ sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnicima, početnicima u poslovanju kao i ženama preduzetnicama i mladima.

Očekivani efekat podrške razvoju poslovne infrastrukture u Srbiji je otvaranje oko 1.000 novih radnih mjesta, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada Srbije donijela je odluku da se jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 10.000 dinara /85 evra/ isplati zdravstvenim radnicima zaposlenim u državnim ustanovama socijalne zaštite, u zatvorima, u vojnozdravstvenim ustanovama.

Ovu novčanu pomoć dobijaju i zaposleni u Zavodu za sport i medicinu sporta Srbije, kao i zdravstveni radnici zaposleni u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika “Železnice Srbije”.

Uvojen je Zaključak kojim se preporučuje “Elektrodistribuciji Srbije” da izgradi priključke na distributivni sistem električne energije stambenih i pomoćnih objekata izgrađenih na osnovu Programa za povratak izbjeglih i raseljenih Bošnjaka iz opštine Priboj u periodu 1991 – 1999. godine, bez plaćanja troškova za priključenje.

Ostavite komentar: