Vjernici napunili plato: U Podgorici služen moleban za svetinju braka i očuvanje porodice

Na platou ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici večeras je služen moleban za svetinju braka i očuvanje porodice, sa kojeg je upućen proglas u kojem se vlast u Crnoj Gori poziva da zaštiti narod i državu, naročito djecu izloženu sadržajima LGBT počev od školskog doba.

Moleban, koji je služio NJegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Metodije na platou ispred Hrama koji je bio prepun vjernika, organizovali su Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija budimljansko-nikšićka.

U proglasu se ističe da se SPC u Crnoj Gori protivi paradama i performansima u kojima se skrnavi vjera, izopačenim vrijednostima koje se izruguju vrijednostima koje propagira crkva.

“Večeras se molimo za milost i blagoslov za svako stvorenje, da se sačuva svaki brak i svaka porodica. Imamo dosta nevjenčanih brakova, ima dosta i razvedenih brakova, a brak je blagosloven i pred Bogom i pred ljudima”, navedeno je u proglasu, koji je pročitao protojerej podgorički Predrag Šćepanović.

On je naglasio da se ne može ćutati na to što se mediji, prosvjeta, kultura, političke ustanove pretvaraju u sredstva psihološkog i moralnog pritiska, te da paganska ideologija ne može da mijenja hrišćanske vrijednosti sa kojima naš narod živi od kada zna za sebe.

“Živimo u vremenu totalitarizma, grijeh je mjera ljubavi i sloboda, a zapravo su obesmišljene i ljubavi i sloboda”, naveo je protojerej Šćepanović.

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije je po završetku molebana za očuvanje braka i porodice u obraćanju prisutnim vjernicima istakao da su oni večeras pokazali da se očuvanjem braka i porodice bori za očuvanje naroda, njegove sadašnjosti i njegove budućnosti.

“Kome je stalo do budućnosti porodice, otadžbine, doma, naroda svoga, kome je stalo do predaka i potomaka da pokažemo koji je naš stav i koje je naše raspoloženje – da osudimo to javno propovijedanje nemorala i da štitimo porodicu i djecu”, poručio je vladika Joanikije.

Mitropolit je istakao da su večerašnjim prisustvom molebanu vjernici pokazali i brigu za očuvanje države.

“Bez djece nema budućnosti, sa rađanjem djece se na taj način obnavlja, narod, crkva i država”, poručio je mitropolit Joanikije i zatim dodijelo ordenja i novčane nagrade za nekoliko porodica sa više djece iz Podgorice, Zete, Cetinja, čime je i završen mobelan za svetinju braka i očuvanje porodice.

Ostavite komentar: