Više državno tužilaštvo u Podgorici: Formiran predmet povodom masakra u Cetinju

Više državno tužilaštvo u Podgorici je formiralo predmet povodom jučerašnjeg događaja na Cetinju kada je od strane Vuka Borilovića, upotrebom vatrenog oružja, ubijeno deset i povređeno šest lica, dok je Vuk Borilović nakon toga lišen života -saopštila je za CdM viša državna tužiteljka i rukovoditeljka Višeg tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica.

Tužiteljka navodi da će se daljom istragom utvrditi detalji jučerašnjeg događaja.

“Nakon preduzimanja svih neophodnih mjera i radnji koje su u toku, a u cilju potpunog rasvjetljavanja predmetnog događaja, te sprovođenja vještačenja po naredbi ovog tužilaštva, kao i sašlušanja svedoka-očevidaca ovog događaja, doći će se do dokaza, ko je ubio V.B . koji je, prethodno, usmrtio deset i ranio šest osoba”, kazala je za CdM Medenica.

Podsjetimo, Vuk Borilović (34) je u petak 12. avgusta, navodno, nakon rasparave oko kirije sa porodicom Martinović naoružan ušao u njihov dom. Upucao je dva dječaka – starosti 11 i osam godina, a potom i njihovu majku Natašu Pejović Martinović, a onda je izašao napolje i krenuo kroz naselje da sije smrt. Ubio je 10 ljudi, a šest ranio, a kasnije je u razmjeni vatre sa policijom i jednim meštaninom on ubijen, prenosi Blic.

Ostavite komentar: