Vijesti koje najviše bole: Četiri bebe zaražena opakom koronom, jedna je u bolnici

Nakon zasjedanja Štaba za vanredne situacije odlučeno je da u opštini Arilje još uvijek ne bude uvedena vanredna situacija.

Broj novoinficiranih korona virusom je i dalje dvocifren, ali je duplo manji u odnosu na prošlu sedmicu kada su u jednom danu zaražene 43 osobe. Stanje se i dalje pomno prati, a Štab ponovo zasjeda u srijedu.

“Imamo taj blagi pad zaraženih, u narednim danima očekujemo da će sprovedene epidemiološke mjere da urode plodom i da će broj inficiranih biti još manji. Nadležne isnpekcije već rigorozno sprovode neophodne kontrole, očekujem da se izborimo bez uvođenja vanredne situacije. Ono što je jedino dobro u svemu ovome jeste da većina zaraženih ima blage kliničke slike i nema nikakve komplikacije izazvane virusom”, rekao je za RINU Predrag Maslar predsjednik opštine Arilje.

Od 15. februara broj novoinficarnih u Arilju je veći od 200, a većinu zaraženih čine djeca, među kojima i nekoliko beba.

“Njihovo stanje je stabilno, četiri bebe su zaražene, tri su na kućnom liječenju, a jedna još uvijek u užičkoj bolnici. Nijedna nema upalu pluća. Zaraženo je 36 đaka koji pohađaju osnovnu školu i pet srednjoškolaca. Njihova klinička slika je takođe stabilna”, naglasio je Maslar.

U opštini Arilje od početka epidemije registrovano je ukupno 1.819 slučajeva zaraze, u januaru ove godine evidentiran 181 pozitivan test, dok je u prvih 15 dana februara ta cifra već premašena. Do sada je Arilju vakcinisano 1.373 ljudi, a njih 700 je revakcinisano, piše Telegraf.

Ostavite komentar: