“Viđen na mreži” Na Viberu Mateja Periša sinoć se dogodilo nešto čudno, ali postoji objašnjenje

Prijatelji Splićanina Mateja Periša (27), za kojim se traga već 23 dana, sinoć su ostali u šoku kada su vidjeli da je njegov broj u 21.53 bio dostupan na Viberu.

Ljudi koji ne gube nadu da će Matej biti pronađen živ podijelili su ovu informaciju, međutim, najvjerovatnije je da je policija, koja danima provjerava sve Periševe kontakte i poruke, preko mobilnog operatera ušla u njegove naloge, te se zbog toga pokazalo da je njegov broj aktivan.

Signal Periševog mobilnog telefona, kako je utvrdila istraga posljednji put je lociran kod Velikog ratnog ostrva oko 02.40, 31. decembra.

Prema rekonstrukciji kretanja Mateje Periša, koju je napravila srpska policija, signal njegovog telefona posljednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav, piše Blic.

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska u rijeku Savu, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Posljednji snimak sa sigurnosnih kamera izazvao je najveću misteriju. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica, indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi, a vrijeme i trasa kretanja ovog objekta se poklapa sa kretanjem Periševog telefona.

Kako se vjeruje, telefon je bio u Matejovom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a posljednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno. Na prikazanom video snimku u kadru koji pokazuje ušće Save u Dunav, vidi se objekat koji se kreće niz rijeku, a vrijeme i mjesto se poklapaju sa kretanjem Matejevog telefona.

Policija je sada skoncentrisana na provjeru svih kontakata koje je Periš imao kobne noći i dana prije toga, kao i podaci iz njegovog telefona. Te s toga ne čudi da je policija uspjela da uđe i u Perišev Viber kako bi pregledali koje je sve komunikacije mladić imao u danima uoči i u noći nestanka. Svaki podatak koji može policiju navesti u kom smjeru da traže gdje je i zašto Matej kobne noći krenuo, da li je s nekim krenuo da se nađe, da li je konzumirao opijate i slično, je za istragu izuzetno važan. Rečeno mi je da se provjeravaju mobilni telefoni i Matejev mobilni telefon u smislu tačne lokacije, odnosno obavljanja tih kontakata i svega što se događalo te večeri – rekao je juče Nenad Periš, njegov otac.

Istraga će obukvatiti i sve kontakte koje je Splićanin imao u klubu Gotik, u kom je provodio vrijeme te večeri do nestanka. Zato su, osim njegovih prijatelja ispitani i mladići iz Zadra koji su te večeri imali sto blizu njih, a sa kojima je Matejevo društvo te večeri ostvarilo kontakt. Pored njih, identifikovane su i osobe koje su se nalazile u njihovoj neposrednoj blizini i za stolovima oko njihovog. Čuo sam da su identifikovani posetioci koji su se nalazili u neposrednoj blizini stola za kojim je bio moj sin sa društvom. Oni sebe nazivaju Zadranima. Ali ja mislim da se ne radi samo o njima, nego još o nekim osobama koje su bile tu sa strane – riječi su Nenada Periša.

 

 

Ostavite komentar: