VIDEO – Vučić: “Za pet godina 180 fabrika, voleo bih još 100 u naredne četiri”

Predsjednik Srbije Alesandar Vučić rekao je u Pančevu da je, obilazeći Južnobanatski okrug vidio šta je urađeno, ali i šta je još moglo biti urađeno.

Podsjetio je da je otvoreno 180 fabričkih pogona, a da bi volio kada bi u naredne četiri godine mogao još 100 da otvori. Premijerka Ana Brnabić kaže da u Srbiji nema više politike od danas do sutra. Politika zajedništva nema alternativu, poručio je građanima predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Vučić je, u obraćanju građanima koji su ispunili centralni gradski trg u Pančevu, ukazao da je danas u tom okrugu video šta je urađeno, šta još treba, te da je sa saradnicima već pravio planove za budućnost.

“video sam mnogo stvari koje smo još mogli da napravimo. Da ne kritikujem uvijek samo lokalne vlasti, morali smo da budemo agilniji, brži i snažniji. Mogli smo i morali više i bolje. A vidio sam i stvari koje smo uspjeli da pokrenemo i promijenimo”, dodao je predsjednik Srbije.

Vučić je naglasio da je ponosan što će krajem aprila otvoriti fabriku ZTF, najboljeg njemačkog komponentnaša, koji će zapošljavati veliki broj ljudi.

“To je ono na šta sam ponosan. Fabrika će donijeti mnogo novca Pančevu, zaposliće mnogo ljudi. Vidjećete za 10 godina kada neki drugi budu govorili o stanju, da će se mnogi sjetiti i reći da je ovo za vrijeme Vučića urađeno”, kazao je predsjednik.

Rekao je da je, svuda gdje je bio, obilazeći pogone firmi, koje je ova vlast dovela da ulažu u Srbiji, kao što je fabrika pečuraka u Kovinu, čiji je vlasnik iz Indonezije, vidio zaposlene, koji i pored teškog rada neće da kažu da im je težak rad.

“Nisam ni znao koliko je teško prati i brati pečurke, a nijedna od tih dama, koju sam vidio, neće da kaže koliko je teško raditi, iako ja to vidim. One su samo rekle ‘predsjedniče, bolje je da imamo posao, nego da ga nemamo”, objasnio je Vučić.

Vučić je istakao da će sada morati da se radi na tome da nemamo samo radno intenzivne, već i kapitalno intenzivne investicije.

Nedostaje nam još jedan pogon u Opovu, jedan u Kovinu, jedna malo veća fabrika u Vršcu, dodao je.

Podsjetio je da je u proteklih pet godina otvoreno 180 fabrika u Srbiji. “Volio bih kada bih mogao još 100 da otvorim u naredne četiri godine”, zaključio je predsjednik Srbije.

 

Izvor:(RTS)

 Ostavite komentar: