VIDEO – Vučić: Mislimo da imamo ime ubice Olivera Ivanovića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije rekao da se ozbiljno radi na istrazi ubistva Olivera Ivanovića i da srpska strana misli da ima ime ubice.

Aleksandar Vučić je govoreći o istrazi rekao da Albanci “pojma nemaju” ko je ubio Olivera Ivanovića.

“Ozbiljno radimo i mislimo da imamo ime ubice, izvršioca, Albanci ga nemaju, oni pojma nemaju. Oni sprovode svoju političku istragu sa jedinom željom da okrive Srbe za nešto, a ne znaju ni sami šta će”, rekao je Vučić.

Rekao je i da Milan Radoičić nije cvećka, ali da sa sigurnošću može da kaže da on nije povezan sa ubistvom Ivanovića.

To je, ističe, potvrđeno kroz različite metode ispitivanja, provjeravanja i praćenja Radoičića.

Sve je, ukazuje Vučić, potkrijepljeno fotografijama i pokušaće da dođe do materijalnih doklaza, i onda izađe u javnost.

“Imamo kompletnu pruču, sve šta se događalo, sa kojim motivima. Uvjereni smo da znamo ko je izvršilac ubistva. Zbog različitih stvari, nedostatka DNK analize, plastičnih kloniva čaura i nedostatka nekih snimaka, ne možemo da posjedujemo materijalne dokaze, ali nastavićemo da radimo. Kada završimo, nadležni pravosudni organi Srbije će podići optužne akte”, rekao je Vučić.

Istraga se neće prekidati dok ne dođemo do ubica, poručio je predsjednik.

Pitanja za međunarodnu zajednicu

Vučić je podsjetio da je Ivanović ubijen 16. januara 2018. godine i da je na njega pucano iz vozila u pokretu sa šest projektila i da Srbija ima pitanja za međunarodnu zajednicu u vezi sa tim ubistvom, na koje nikada nije dobila odgovore.

„Zašto privremene institucije u Prištini nisu prihvatile zahtjev organa Srbije za uključivanje u punom kapacitetu u istragu ubistva Ivanovića?”, pitao je Vučić.

Navodi da su održana ukupno tri sastanka između naše policije i KPS na Merdaru, na operativnom nivou.

“Srbija je zatražila cjelokupan video materijal sa svih nadzornih kamera za duži period prije izvršenja krivičnog dijela, ali su dostavljeni samo montirani snimci kretanja Ivanovića i vozila “opel astra” prije i nakon ubistva, što nije dovoljno za rekonstrukciju događaaj i rasvjetljavanje krivičnog dijela”, naveo je predsjednik.

Zašto je to tako urađeno, odgovor se sam nameće, dodao je Vučić.

Pitanje je i šta se dešava sa najvažnijim snimkom sa nadzornih kamera zgrade Ivanovićeve stranke pošto, kako kaže Vučić, najvažiji snimak izvršenja ubistva nije dobijen zato što navodno nije radila kamera u to vrijeme, već je proradila nekoliko minuta poslije ubistva.

“Uređaj nije vraćen kako bi bio poslat na vještačenje za analizu digitalnih dokaza. Zašto nije vraćen DVR iz prostorija stranke sa sadržajem koji su snimile nadzorne kamere, zašto nisu objavljeni rezultati vještačenja… Zašto je tek poslije osam mjeseci KPS dostavio klonove čaura sa lica mjesta, tako da nismo dobili ni prave čaure…”, pita Vučić.

Naši organi nisu mogli da dobiju ni DNK analize, niti bilo šta drugo, tako da je srpska policija bila potpuno isključena, kaže Vučić i ističe da Priština još ne zna ko je likvidirao Ivanovića.

“Kako Priština objašnjava navodni pravac kretanja vozila u kome su se navodno nalazile ubice ako je išlo u pravcu južne Mitrovice, pošto se to vozilo kretalo ulicama Sutjeska, Čika Jovina, potom u kontrasmeru u ulici Drvarska pa ulicom Anke Spajić kojom je otišlo do Suvog Dola. Kako je u tom profesionalnom ubistvu, koji su Srbi navodno izveli, ostavljen broj šasije koje ukazuje da je vozlo dovezeno na KiM iz centralne Srbije, a prethodno uvezeno iz Austrije? Pa to može da se ustanovi poslije dva sata. Ili je to neko htio da podmente dokaze lažno?”

Predsjednik, takođe, pita zašto Priština nije dostavila snimak siluete ubice, pošto su tvrdili da imaju taj snimak.

Zatim, kako Priština objašnjava motiv ubistva i ko je imao interes da ubije Ivanovića na dan raspisivanja važnih beogradskih izbora.

Upitao je i zašto Priština nije dostavile tražene dokaze sa baznih stanica za mobilne telefone.

 

Izvor:(RTS)Ostavite komentar: